Antena 3 CNN Actualitate DOLIU NAŢIONAL pentru victimele accidentului din Muntenegru. Ceremonia de Ziua Drapelului a fost îndoliată

DOLIU NAŢIONAL pentru victimele accidentului din Muntenegru. Ceremonia de Ziua Drapelului a fost îndoliată

DOLIU NAŢIONAL pentru victimele accidentului din Muntenegru. Ceremonia de Ziua Drapelului a fost îndoliată
de O.P.    |    26 Iun 2013   •   05:36

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, participă la ceremonia publică dedicată Zilei Drapelului Naţional, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional. Drapelul a fost adus în piaţă şi binecuvântat de un preot militar, apoi ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional al României.



Ziua de 26 iunie, ziua drapelului, care trebuia să fie o sărbătoare, s-a transformat în zi de doliu naţional. România va păstra tăcerea pentru a şaptea oară în ultimii 23 de ani. De data asta, în memoria victimelor autocarului prăbuşit în prăpastie. La fel se întâmplă şi în Muntenegru unde este doliu naţional.



Toate instituţiile şi autorităţile publice locale sunt obligate să coboare astăzi in bernă drapelul national. La prânz toate activităţile se întrerup, timp de trei minute, pentru păstrarea unui moment de reculegere. În plus, toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru această zi vor fi amânate. Iar posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi adaptează programul în mod corespunzător.  

Este a şaptea oară după 89 când este decretată zi de doliu naţional. Ultima oară a fost ţinută acum cu 2 ani, în urma accidentului aviatic de la Smolensk, în care au murit 96 de oameni şi preşedintele polonez.



La data de 3 august 2007, cand au avut loc funeraliile Patriarhului Teoctist, in 2005 - la inmormantarea Papei Ioan Paul al II-lea, in martie 2004 - in memoria romani cazuti victime in atentatele teroriste din Spania, precum si in septembrie 2001 - dupa atacurile teroriste din Statele Unite.


×
Subiecte în articol: doliu national accident in muntenegru
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close