Antena 3 CNN Actualitate Dorin Cocoş, denunţ devastator pentru Băsescu, Udrea şi Blaga

Dorin Cocoş, denunţ devastator pentru Băsescu, Udrea şi Blaga

Dorin Cocoş, denunţ devastator pentru Băsescu, Udrea şi Blaga
25 Feb 2015   •   18:20

Dorin Cocoş a arătat, în denunţul făcut la DNA, că banii din şpaga în dosarul Microsoft ajungeau la sediul de campanie al lui Băsescu. Cocoş a precizat că i-a remis 600.000 de euro lui Vasile Blaga. În denunţ este menţionat şi numele Elenei Udrea, care ştia de şpaga pe care Cocoş o primise.

Instanţa supremă a dispus, luni, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Dorin Cocoş, la propunerea făcută de procurorii DNA, după ce fostul soţ al Elenei Udrea a făcut un denunţ în dosarul "Microsoft". 

Iată denunţul făcut de Dorin Cocoş la DNA:


"Recunosc c-am primit de la Florică Claudiu şi Dinu Pescariu suma de 5.900.000 euro pentru mine şi pentru alte persoane pe care le voi enumera mai jos pentru a a sigura în primă fază relaţionarea cu Gabriel Sandu şi apoi susţinerea încheierii un ui contract între firma domnului Florică Claudiu şi Ministerul Comunicaţiilor şi Informaţiei, astfel:

- la începutul anului 2009 au venit la mine Dinu Pescariu şi Florică Claudiu pe care-i cunoşteam de mai mult timp. Aceştia mi-au spus că există posibilitatea ca firma lui Claudiu Florică care este reprezentanta Microsoft în România, să încheie un contract prin licitaţie, cu Ministerul Comunicaţiilor şi că ar dori să discute cu domnul Gabriel Sandu pentru a-i prezenta avantajele ofertei lor în comparaţie cu oferta firmei Fujitsu.

Într-una din zilele următoare, la mine la hotel, a avut loc o întâlnire în 4 adică dl. ministru, dl Gheorghe Ştefan, Claudiu Florică şi eu.

La circa o lună de zile de la această întâlnire m-am întâlnit din nou cu dl. ministru Gabriel Sandu şi cu Florică Claudiu, acesta din urmă detaliind în funcţie de numărul de licenţe ce urmau a fi cumpărate şi detalii financiare.

Florică Claudiu mi-a spus că raportat la numărul de licenţe necesare în România, valoarea contractului este de circa 80 -90 milioane euro, sumă la care Microsoft acordă un discount de 20% din valoarea contractului.

Florică Claudiu ne-a propus ca suma de circa 16 milioane de euro care rezulta din aplicarea acestui discount s-o împărţim între noi. La acel moment s-a stabilit ca jumătate din sumă, respectiv circa 8 milioane euro să le revină lui Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan, iar cealaltă jumătate s-o împărţim în 3: eu, Claudiu Florică şi Dinu Pescariu. Gabriel Sandu, în calitate de ministru al Comunicaţiilor trebuia să se ocupe în aşa fel de această licitaţie pentru ca firma lui Claudiu Florică să câştige.

Gheorghe Ştefan, vicepreşedinte al PDL la acel moment, avea rolul de a asigura sprijinul lui Gabriel Sandu. Rolul meu a fost acela ca în primă fază să asigur relaţionarea dintre Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pe de o parte şi Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan, pe de alta parte, iar ulterior prin mijloacele de influenţare pe care le aveam să asigur sprijinul Guvernului pentru încheierea şi derularea acestui contract.

Ulterior, am o nouă întâlnire cu Claudiu Florică în cadrul căreia acesta mi-a comunicat valoarea estimativă a contractului şi a comisionului care ajunseseră la circa 18 milioane euro, spunându-mi totodată că este nevoie de o scrisoare de garanţie şi că nu avem bani pentru aceasta. Tot Claudiu Florică mi-a spus că anterior, pentru procurarea unei astfel de scrisori de garanţie, a lucrat cu Dumitru Nicolae, solicitându-mi să mă ocup eu de discuţiile cu acesta. Îl cunoştea pe Dumitru Nicolae şi am realizat împreună cu acesta, Dinu Pescariu şi Claudiu Florică o întâlnire la baza sportivă a lui Dinu Pescariu. În cadrul acestei întrevederi am discutat despre scrisoare de garanţie, iar Dumitru Nicolae ne-a spus că se va ocupa el de obţinerea acesteia. De comun acord am stabilit ca pentru acest să primească suma de 800.000 euro de la Dinu Pescariu din partea care ne revenea mie, lui Dinu Pescariu şi lui Claudiu Florică.

În luna septembrie 2009 am avut o nouă întrevedere cu Claudiu Florică, acesta spunându-mi că mai trebuie efectuată o plată de circa un milion euro din comisionul nostru către Şerban Tănesescu şi către Răzvan Radu, preşedintele Unicredit. Din discuţiile purtate am înţeles că acest comision trebuia lătit pentru a se realiza cesiunea contractului la Unicredit.

În perioada următoare, din câte cunosc, fiecare dintre noi i-a comunicat lui Claudiu Florică persoanele cu care trebuia să ia legătura pentru a efectua plăţile ce ne reveneau şi tipul de contracte ce trebuia încheiat în vederea realizării acestor plăţi. Personal le-am spus lui Claudiu Florică şi Dinu Pescariu imi doresc ca din sumele ce-mi revin să fie finanţată şi campania PDL de la sfârşitul anului 2009 pentru prezidenţiale. În acest sens, spre sfârşitul anului 2009, i-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi:

- un avans de 500.000 euro către o firmă chinezească numită SHANZEN, pentru următoarele produse: 300.000 geci, 1 milion pixuri, 300.000 umbrele, 300.000 fesuri, 300.000 fulare, 1 milion brichete.

- suma de 300.000 euro la o altă sucursală în Austria pentru achitarea altor produse din campania electorala.

- spre sfârşitul anului 2009, începutul anului 2010, Dinu Pescariu mi-a adus cash, în mai multe tranşe suma de 1.700.000 euro. Din aceşti bani i-am remis domnului Gabriel Sandu cu titlu de împrumut suma de 500.000 euro, întrucât acesta mi-a spus că are nevoie de bani urgent pentru a face plăţi aferente campaniei electorale prezidenţiale.

- 600.000 euro i-am depus în tranşe, la sediul PDL din Modrogani, mai precis i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga: precizez că Vasile Blaga era la acel moment secretar general al partidului şi şeful campaniei electorale. Banii i-am remis fără a primi vreo chitanţă în acest sens. Din câte cunosc, din aceşti 600.000 euro circa 400.000 - 450.000 euro au fost achitaţi către reprezentanţa din Românie a firmei SHANZEN. Cunosc acest aspect întrucât am văzut personal factura emisă de sucursala SHANZEN către PDL. Prin această plată minimală trebuia să se creeze aparenţa şi o justificare pentru bunurile care intrau în circuitul de campanie electorală, care erau mult mai multe.

- 50.000 euro i-am domnului Alin Albu, trezorierul PDL pentru achitarea unor găleţi, fără chitanţă.

- 30.000 euro i-a dat domnului Radian Tufă, secretar general al Ministerului Transporturilor pentru a achita, transportul containerelor cu produse electorale în ţară precum şi costurile de depozitare.

- 300.000 euro i-am cheltuit în folos personal.

- 200.000 euro i-am remis firmei SHANZEN din România.

În ceea ce priveşte chestiunile legate de discuţiile cu Dinu Pescariu din 2014 pentru întocmirea acelor chitanţe este adevărat că prin acest mod am încercat să justific retroactiv problemele legate de primirea acelor sume pe care nu le puteam justifica. Pentru ca lucrurile să crească în credibilitate am făcut şi o plată reală de 30.000 euro, din contul meu la Banca Transilvania în contul lui la Banca Transilvania. În discuţiile purtate cu Dinu Pescariu care au fost înregistrate într-adevăr fac referire şi la Elena care ştia despre aceste împrumuturi şi demers al meu, care bineînţeles este fosta mea soţie Elena Udrea."
 



 

 

×
Subiecte în articol: Dorin Cocos
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close