Antena 3 CNN Actualitate Dosarul "Şpagă pentru PDL". Cornelia Corescu, fosta şefă ITM Timiş, condamnată la trei ani de închisoare cu executare

Dosarul "Şpagă pentru PDL". Cornelia Corescu, fosta şefă ITM Timiş, condamnată la trei ani de închisoare cu executare

Dosarul "Şpagă pentru PDL". Cornelia Corescu, fosta şefă ITM Timiş, condamnată la trei ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Dec 2011   •   12:21

Cornelia Corescu, fosta şefă ITM Timiş, a fost condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

În acest dosar, a fost condamnat la doi ani de închisoare şi secretarul general al PDL Timiş, Vasile Medeşan. 

Decizia Tribunalului Timiş poate fi atacată în termen de zece zile de la pronunţare.

Potrivit rechizitoriului, o parte din şpaga luată de Corescu intra în conturile PDL ca donaţii.

Şefa ITM Timiş, Cornelia Corescu, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile în luna septembrie, fiind acuzată de trafic de influenţă.



Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie-august, Corina Corescu, prin intermediul lui Vasile Medeşan, i-a pretins unui denunţător, administrator la o societate comercială, suma de 10.000 lei, indicându-i ca banii să fie achitaţi ca donaţie pentru organizaţia judeţeană de partid din care aceştia făceau parte (Partidul Democrat Liberal). 

La rândul său, Corescu urma să intervină la funcţionari din subordinea sa, pentru a-i determina să nu aplice firmei denunţătorului sancţiunile contravenţionale corespunzătoare referitoare la încălcarea legislaţiei muncii, pentru o serie de nereguli constatate.

Denunţătorul nu a achitat însă decât 1.000 lei din suma pretinsă. Drept urmare, Corescu a dispus ca o angajată din subordine să înlocuiască procesul verbal iniţial cu un altul în care se consemnau împrejurări nereale ce ar fi atras sancţiuni mai aspre.

 




×
Subiecte în articol: inchisoare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close