Antena 3 CNN Actualitate Dumitru Prunariu: 9 OZN-uri au survolat baza de la Kogălniceanu

Dumitru Prunariu: 9 OZN-uri au survolat baza de la Kogălniceanu

Dumitru Prunariu: 9 OZN-uri au survolat baza de la Kogălniceanu
23 Apr 2008   •   11:09

Dumitru Prunariu, singurul astronaut român care a participat la o misiune spaţială, vorbeşte despre posibilitatea existenţei vieţii în afara Terrei într-un interviu acordat pentru ziarul Gardianul. El admite existenţa în diverse state a unor instituţii care se ocupă efectiv de identificarea şi studierea OZN-urilor, considerate deja ?obiecte palpabile?, dar recunoaşte că mare parte din probele care ar dovedi prezenţa extratereştrilor pe Pamânt au fost ascunse în perioada Războiului Rece.

Apariţii de nave presupuse a proveni din spaţiul extraterestru s-au întâlnit pe parcursul istoriei peste tot în lume, iar în anumite medii se vehiculează teoria conform căreia omul, în forma în care este astăzi, este rezultatul unei ?încrucişări dintre maimuţe şi extratereştri?. ?Deşi nu am văzut OZN-uri, eu sunt convins că acestea există?, spune Dumitru Prunariu.

Cât despre România, astronautul aminteşte un caz de apariţie a unor OZN-uri înregistrat de aviaţia militară română înainte de 1989, la baza de la Kogălniceanu. Atunci a putut fi observată prezenţa unei formaţii de nouă obiecte zburătoare ce se deplasau cu o viteză estimată şa 6.000 de km/h. Deşi s-a stabilit că nici un avion sau rachetă terestră nu s-ar putea deplasa cu o asemenea viteză fără a se dezintegra, măsurătorile efectuate au demonstrat totuşi că era vorba de nişte obiecte fizice.

?S-a făcut un raport, nu i s-a găsit o explicaţie şi problema a fost abandonată. Este o atitudine, as zice... normala, in orice institutie de tip birocratic, asa cum e armata?, explică Dumitru Prunariu. El nu exclude însă posibilitatea ca planeta noastră să fie monitorizată din exterior de civilizaţii extraterestre.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close