Antena 3 CNN Actualitate Elevii unui sat clujean refuză să intre la ore, după comasarea unităţii lor de învăţământ cu o altă şcoală din comună

Elevii unui sat clujean refuză să intre la ore, după comasarea unităţii lor de învăţământ cu o altă şcoală din comună

Elevii unui sat clujean refuză să intre la ore, după comasarea unităţii lor de învăţământ cu o altă şcoală din comună
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Ian 2012   •   12:11

Mai mult de o sută de elevi ai unei şcoli dintr-un sat clujean au refuzat, luni, să intre la ore, în semn de protest faţă de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţan Cluj de comasare a unităţii lor de învăţământ cu o altă şcoală din comună.

Preşedintele comitetului de părinţi din şcoala Finişel, Mihai Ungur, a declarat că părinţii şi elevii sunt nemulţumiţi de decizia ISJ Cluj de comasare a unităţii de învăţământ cu şcoala din satul Hăşdate, decizie luată fără consultarea lor şi a Consiliului Local Săvădisla, informează Mediafax.
   
"Avem 104 elevi în Şcoala din Finişel care sunt în grevă pe durată nedeterminată şi nu s-au prezentat la ore, în semn de protest faţã de decizia ISJ Cluj de comasare a unităţii şcolare cu cea din satul Hăşdate. Nu vor intra elevii la ore pânã nu se rezolvã problema, iar comasarea nu este anulatã. Iniţiativa nu se justifică. La Finişel avem 104 elevi, iar la Hăşdate sunt 70" a declarat Mihai Ungur.

Mihai Ungur susţine că directorul şcolii din Finişel ar fi iniţiat acest demers întrucât acesta locuieşte în satul Hăşdate iar comasarea celor două şcoli l-ar scuti de un drum mai lung. Mai mult decât atât, părintele a afirmat că directorul ar fi primit sprijin în acest demers chiar din partea soţiei sale, care lucrează la ISJ Cluj.

O delegaţie a părinţilor se va prezenta în audienţă la şeful ISJ Cluj, pentru deblocarea situaţiei.
   
Din spusele părinţilor nemulţumiţi, şcoala din Finişel este mult mai mare şi mult mai spaţioană decât cea din Hăşdate.

Purtãtorul de cuvânt al ISJ Cluj, Horea Corcheş susţine că protestul elevilor din Finişel nu este justificat.

×
Subiecte în articol: elevi protest
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close