Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii în funcţia deţinută anterior, după discuţii cu Traian Băsescu şi Emil Boc

Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii în funcţia deţinută anterior, după discuţii cu Traian Băsescu şi Emil Boc

Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii în funcţia deţinută anterior, după discuţii cu Traian Băsescu şi Emil Boc
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Ian 2012   •   10:19

Raed Arafat va reveni în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat. Decizia a fost luată în urma unei discuţii pe care acesta a avut-o cu Emil Boc şi Traian Băsescu.

"S-a discutat despre varianta ca Arafat să revină în minister, iar acesta a spus că este de acord, dar pe aceeaşi poziţie deţinută anterior, de subsecretar de stat. Decizia finală aparţine premierului", au arătat surse ale Mediafax.

Informaţia a fost confirmată de premierul Emil Boc care a precizat că Raed Arafat a acceptat să revină în Ministerul Sănătăţii, în funcţia de subsecretar de stat.

Primul-ministru a precizat totodată că medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Potrivit declaraţiilor făcute de premier, Raed Arafat ar fi discutat astăzi şi cu preşedintele Traian Băsescu.



Raed Arafat a fost aşteptat în această dimineaţă la Ministerul Sănătăţii. Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat că a fost sunat de doctorul Raed Arafat.

"Am fost sunat de domnul doctor luni seară. Sigur, trebuie să ne vedem şi să discutăm problemele pe care le avem", a precizat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a anunţat luni că îl aşteaptă pe doctorul Raed Arafat să colaboreze la proiectul legii sănătăţii.


Şi premierul Boc a declarat ieri, în cadrul primei conferinţe de presă susţinută după începerea protestelor, că fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat este binevenit să revină în minister sau să participe la elaborarea noului proiect de lege privind sănătatea, dacă va dori acest lucru.

 


Raed Arafat şi-a dat demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii în urmă cu o săptămână. Arafat era nemulţumit de noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii.

Protestele izbucnite după demisia lui Raed Arafat au ajuns ieri în cea de-a cincea zi. La fel ca şi în Bucureşti, oamenii din 39 de oraşe din ţară au cerut alegeri anticipate şi demisia preşedintelui.

În total, în ţară, peste 10.000 de oameni au ieşit la mitinguri.
 




×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close