Antena 3 CNN Actualitate Eminescu, cadavrul din debara. România, ţară de tâmpiţi. Băsescu, preşedinte fără cusur

Eminescu, cadavrul din debara. România, ţară de tâmpiţi. Băsescu, preşedinte fără cusur

Eminescu, cadavrul din debara. România, ţară de tâmpiţi. Băsescu, preşedinte fără cusur
07 Aug 2008   •   23:52

Scandalul de la Institutul Cultural Român continuă cu noi dezvăluiri despre preşedintele instituţiei. Invitat la Sinteza Zilei, analistul politic Bogdan Theodorescu expune publicului părerea lui Horia Roman Patapievici despre popoprul pe a cărui imagine o reprezintă în lume.

"Toată istoria, peste noi a urinat cine a vrut. Când i-au lăsat romanii pe daci în formula hibridă străromânească, ne-au luat la urinat slavii. Se cheamă că ne-am plămădit în această clisă daco-romano-slavă. Apoi ne-au luat la urinat turcii. Era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvântată, iar ei reîncepeau. Apoi ne-au luat la urinat ruşii, care, timp de un secol, şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, având o băşică a udului mai mare, i-au dovedit", scrie Horia Roman Patapievici.



"Numai violenţa, numai sângele mai poate trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimţire. Mă simt personal jignit de prostia băşcălioasă, de acreala invidioasă, de stridenţa de ţoapă a acestei populaţii. Fundul ultim al substanţei naţionale româneşti este inadecvarea. Trupul poporului român abia dacă este o umbră. El nu are cheag. Radiografia planului mioritic este cea a fecalei. O umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării", mai scrie preşedintele ICR.



Patapievici continuă seria jignirilor, exprimându-şi dezamăgirea şi faţă de limba sa natală.

"Româna este o limbă în care trebuie să incetăm să mai vorbim sau trebuie să o folosim numai pentru înjurături", spune acesta.

?Oamenii valizi în Romania de azi sunt tâmpiţii, flecarii, estropiaţii şi gângavii. Ies pe stradă şi nu văd oameni normali. Ca într-un coşmar, aproape toţi cei pe care îi întâlnesc se bâlbâie, îşi bâţâie ochii, dau din picioare ca apucaţii, înjură, se zdrelesc între ei cu plăcere, vorbesc schimonosit, rostesc idioţenii. Poporul român este un popor cu substanţă târâtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorâţi, maxilare încrâncenate, feţe urâte, guri vulgare, trăsături rudimentare. Românii nu pot alcătui un popor, pentru că valorează cât o turmă, după gramadă, la semnul fierului roşu", scrie Patapievici.

"Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasăm dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană", aprecia acesta.

Analistul Bogdan Theodorescu trage un semnal de alarmă în privinţa numirii lui Patapievici în fruntea ICR. Cum un om care desconsideră neamul românesc poate să îl reprezinte în străinătate? Cum oameni politici, precum Băsescu, Boc, Videanu, Stolojan, Preda, cunoscând aceste texte, au putut să îl numească pe Patapievici într-o funcţie diplomatică? Răspunsul, spune Bogdan Theodorescu, este unul simplu: cel mai probabil, aceşti oameni împărtăşesc părerea preşedintelui institutului.

În mod surprinzător, însă, Horia Roman Patapievici manifestă o deosebită afinitate faţă de modul în care preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, conduce România. Diplomatul pare să uite că şeful statului este tot român, cu faţă ?patibulară, ochi mohorâţi şi gură vulgară?.

"Dintre toţi preşedinţii pe care i-am avut până acum, Traian Băsescu este pe departe cel mai bun. Ion Iliescu este un infractor. Emil Constantinescu a fost un om bine intenţionat, dar slab. Abia Traian Băsescu a îmbrăţişat cauzele cele bune: desecretizarea dosarelor, condamnarea comunisumlui şi a-i permite politicii noastre un stil de deschidere lipsit de agenda ascunsă. Ion Iliescu, cel mai rău dintre preşedinţii pe care i-am avut, nu a fost niciodată ţinta unei asemenea desfăşurări de ură din partea presei. Băsescu este cel mai bun dintre ei. De ce? Pentru că presei [...] îi place zgarda. Ea iubeşte zăhărelul şi îşi caută stăpânul. Băsescu a condus nu ca stăpân, ci ca egal. Asta nu i se poate ierta de oamenii care se simt bine numai în prezenţa stăpânilor?, spune Patapievici, într-un editorial menit că îl elogieze pe şeful statului.



Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close