Antena 3 CNN Actualitate Escroci de criză: Măicuţe false promit rezolvarea oricărei probleme contra cost

Escroci de criză: Măicuţe false promit rezolvarea oricărei probleme contra cost

Escroci de criză: Măicuţe false promit rezolvarea oricărei probleme contra cost
03 Dec 2010   •   20:18

Escrocii fac orice pentru a stoarce bani de pe urma celor care au viaţă grea. A celor care au rămas fără serviciu, se luptă cu criza financiară sau pur şi simplu suferă din dragoste. Şi pentru că de multe ori în clipe grele, românii apelează la credinţă escrocii au învăţat să speculeze acest lucru. Ultima lor găselniţă este anunţul dat la ziar de false măicuţe care promit contra cost rezolvarea oricărei probleme.

"Măcuţa Larisa dechide cartea sfântă gratuit, numai pe baza datelor personale. Ajută persoanele lipsite de orice speranţă. Apelaţi cu încredere" - aşa sună un astfel de anunţ, apărut în ziare, la mica publicitate. Sunăm şi noi pentru a rezolva o problemă în dragoste. Ni se iau datele: numele, ziua naşterii, zodia, numele soţului şi domiciliul. Apoi ni se spune să revenim în jumătate de oră. Când revenim, facem cunoştinţă cu măicuţa Caterina. Aşa spune că o cheamă.

 


“Deci, trebuie să cumpăraţi, mamă, trei lumânări albe. Un trandafir roşu natural, o sticlă de apă sfinţită, nebăută, neîncepută, un bob de tămâie şi un fir de busuioc. Astea trebuie să le cumpăraţi, mamă, ca să facem această slujbă împreună prin telefon”, spune măicuţa Caterina.

Slujba nu e gratis. Costă 170 de lei, bani care trebuie trimişi prin mandat online. “Cum băgaţi banii la poştă mă sunaţi pe telefon”, instruieşte măicuţa reporterul. Însă merită. Falsa măicuţă ştie ce înseamnă marketing şi dă argumentul suprem la final: lucrarea se face împreună cu 59 de maici şi preoţi de la mănăstirea Ghighiu.

Banii la poştă nu se pun pe adresa mănăstiri sau pe numele maicii Caterina ci pe un nume la care răspunde, vedem asta la poştă, o domnişoară care nu aduce defel a călugăriţă.

Femeii nu i-a venit să creadă că e prinsă. “Dar de ce fugi? Câtă lume păcăleşti tu?”, a întrebat-o reporterul.

Foarte multă, pentru că sunt detui oameni ajunşi în pragul disperării.

Adevăratele maici nici nu fac farmece şi nici nu leagă cununii.

“Cei care se pretează la astfel de practici nu fac parte dn Biserica Ortodoxă Română. Monahii şi monahiile din biserică stau în mănăstiri, se roagă, îndeplinesc diferite atribuţii organizatorice şi nu au treabă cu anunţurile din ziare pentru excrocarea semenilor noştri.

Dacă poliţia şi-ar bate capul cu cazul ei nu ar mai face aşa ceva. Ar acuza-o de înşelăciune, infracţiune care costă în Codul Penal cel mult 15 ani de închisoare.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close