Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Stenograme incriminatorii în dosarul subminării economiei naţionale. "De la stat luăm banii, tată, nu de la Ioan Niculae"

Exces de putere: Stenograme incriminatorii în dosarul subminării economiei naţionale. "De la stat luăm banii, tată, nu de la Ioan Niculae"

Exces de putere: Stenograme incriminatorii în dosarul subminării economiei naţionale. "De la stat luăm banii, tată, nu de la Ioan Niculae"
07 Sep 2013   •   20:09

Oana Stancu a prezentat în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Exces de putere" extrase din stenogramele folosite de procurorii DIICOT în dosarul în care ministrul Economiei, Varujan Vosganian şi a fostului ministru Adriean Videanu sunt acuzaţi de subminarea economiei naţionale.

Potrivit stenogramelor menţionate în referatul DIICOT, Şerban Tudor, secretar de stat pentru energie în timpul mandatului lui Adriean Videanu, îi atrăgea atenţia lui Ioana Apan, director general adjunct, secretar general adjunct în MECMA şi preşedinte AGA a SNGN Romgaz în acea perioadă, că Romgaz poate intra in FALIMENT din cauza tratamentului preferenţial în ceea ce priveşte livrarea de gaze naturale către Interagro, firma lui Ioan Niculae.

Exces de putere: Consilierul lui Băsescu, vizită cheie la sediul "complotului pentru subminarea economiei naţionale"

27.11.2009, ora 11.08:

ŞERBAN TUDOR: Treburile sunt încurcate… că pe o parte lucrăm la nişte chestii să le facem fundul mare la unii şi pe partea ailaltă nu avem soluţii pentru noi. Deci vreau să îţi spun că începând de luni, doamna Duică nu mai are gaze la Elcen Bucureşti, intră în faliment… o împinge să ia gaze din export… ca să facem curul mare lui Ioan Niculae… cam asta e situaţia.

APAN IOANA: Domnule ministru, eu sunt în şedinţă la Romgaz… da, doamna Duică e de apreciat cum îşi apără poziţia, dar şi ce datorii are la Romgaz, mă doare capul să vă spun… ( aceste datorii erau cu mult mai mici decât cele ale SC INTERAGRO SA- n.n.);

ŞERBAN TUDOR:
Păi datoriile le-a făcut că totdeauna a avut condiţii din astea… dar nu mi se pare normal să-mi bag în faliment societăţile mele de stat, să facem economia privată înfloritoare, să exporte afară, da? Inclusiv Romgazul, din luna iunie, să-ţi spună Piteiu, intră în faliment, intră pe minus…;

APAN IOANA:
Da, de la anul, da…;

ŞERBAN TUDOR: Deocamdată, de aici, de la stat luăm banii, tată, nu de la Ioan Niculae…


23.12.2009, ora 9.32:

- convorbire Piteiu Marcel Adrian, fost director al Romgaz - Şerban Tudor, secretar de stat pentru energie în timpul mandatului lui Adriean Videanu

Şerban Tudor:
Am luat azi dimineaţă o bătaie cu discounturile tale, că am dat drumul la două hârtii către cei care cereau discounturi şi le-am spus că nu mai am bani de discounturi… Şi m-am trezit că nu înţeleg politica guvernului, că toată lumea face eforturi să scoată România din criză… asta nu-i politică… trag de tine şi de mine…;

Piteiu Marcel Adrian: Da, asta nu e politica guvernului;

Şerban Tudor: Nu ştiu a cui este, dar este foarte urât…;

Piteiu Marcel Adrian:
I-am spus şi ieri ministrului că mă bagă în faliment…;

Şerban Tudor:
I-am spus şi eu, dar mi-a spus că nu vă bagă în niciun ..., că ce ai putut până acum şi acum nu mai poţi?!...

DIICOT a cerut, luni, procurorului general al ICCJ să sesizeze Senatul, respectiv preşedintele României, cu cereri de începere a urmăririi penale împotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian şi a fostului ministru Adriean Videanu, acuzaţi de subminarea economiei naţionale  cu 130 milioane de dolari.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close