Antena 3 CNN Actualitate Explozie la Poligonul Cincu: Trei militari au murit şi mai mulţi au fost răniţi

Explozie la Poligonul Cincu: Trei militari au murit şi mai mulţi au fost răniţi

Explozie la Poligonul Cincu: Trei militari au murit şi mai mulţi au fost răniţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Noi 2010   •   13:32

Trei oameni au murit şi alţi trei au fost răniţi, marţi, în urma unei explozii produse la Poligonul militar de la Cincu, judeţul Braşov. Incidentul vine la mai puţin de o lună după ce un sergent şi-a pierdut viaţa în acelaşi loc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, Constantin Spânu, incidentul s-a produs în jurul orei 12:30, în timpul unui exerciţiu militar, când un proiectil a explodat în ţeava unui aruncător. Cei şase militari care au căzut victime exploziei aveau grad de caporal şi făceau partedin Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab".

Militarii răniţi au fost transportaţi la Spitalul din Făgăraş. În funcţie de gravitatea rănilor, aceştia vor fi duşi la Spitalul Judeţean din Braşov. Se pare că stare lor este una stabilă.

Potrivit unui comunicat al MApN, Parchetul Militar a fost sesizat în acest caz, iar şeful Statului Major al Forţelor Terestre a numit o comisie de cercetare a împrejurărilor producerii acestui eveniment.

Explozie la Poligonul Cincu


Nu este pentru prima dată când un astfel de incident are loc la Poligonul Cincu. În urmă cu mai puţin de o lună, un sergent şi-a pierdut viaţa în urma unui alt accident produs acolo. Militarul participa la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră. Şi în acel caz a fost sesizat Parchetul Militar.



×
Subiecte în articol: poligon explozie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close