Antena 3 CNN Actualitate Femeia care a prins două războaie mondiale. Secretul longevităţii, dezvăluit de cea mai bătrână gălăţeancă

Femeia care a prins două războaie mondiale. Secretul longevităţii, dezvăluit de cea mai bătrână gălăţeancă

Femeia care a prins două războaie mondiale. Secretul longevităţii, dezvăluit de cea mai bătrână gălăţeancă
Sursa foto: Foto: www.flickr.com
25 Iul 2012   •   07:28

A prins două războaie mondiale, a trecut prin mai multe regimuri, i-a fost ucis soţul în urmă cu 44 de ani, dar a reuşit să atingă suta de ani chiar dacă viaţa nu a fost deloc blândă cu ea. E povestea Gherghinei Ciobanu, o gălăţeancă din satul Şiviţa, care a fost sărbătorită de patru generaţii din familie, dar şi de primar şi preot la împlinirea celor 100 de ani. Femeia spune că postul, mersul la biserică, munca la câmp şi mâncarea de ţară sunt secretele longevităţii.

În comuna gălăţeană Tuluceşti a fost petrecere mare. Gherghina Ciobanu, femeia care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, a fost sărbătorită de cei peste 50 de copii, nepoţi şi strănepoţi.

A crescut patru copii şi a pierdut numărul strănepoţilor şi al nepoţilor. Acum mai are o singur dorinţă.
 
Preotul şi primarul sunt mândri de ea. Ei spun că acum câţiva ani au mai avut bãtrâni care au prins suta şi primarul crede ca asta se datoreazã mâncãrii bogate în peşte din zonã.
 
Gherghina nu ştie carte şi nu îi pasă prea mult de vot, vrea doar să-şi ştie familia sănătoasă şi să-şi mai vadă o dată toţi stră-stră-nepoţii.




×
Subiecte în articol: batrana
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close