Antena 3 CNN Actualitate FURTUNĂ VIOLENTĂ în Bucureşti şi Ilfov: 18 persoane duse la spital, 78 de copaci căzuţi, din cauza furtunii

FURTUNĂ VIOLENTĂ în Bucureşti şi Ilfov: 18 persoane duse la spital, 78 de copaci căzuţi, din cauza furtunii

FURTUNĂ VIOLENTĂ în Bucureşti şi Ilfov: 18 persoane duse la spital, 78 de copaci căzuţi, din cauza furtunii
23 Mai 2013   •   16:17
UPDATE 18.40 - 18 persoane au fost duse la spitale din Capitală după ce au fost rănite în timpul furtunii de joi după-amiază care a doborât 78 de copaci, trei panouri publicitare şi cinci corturi şi construcţii provizorii din Bucureşti şi Ilfov, informează MAI.

UPDATE 17.40 -
Cel puţin 17 persoane au fost rănite în urma furtunii de joi după-amiază din Capitală, una dintre acestea fiind în comă după prăbuşirea unui cort în zona Baba Novac, au declarat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), citaţi de Mediafax.

Persoana în comă a fost dusă la Spitalul "Sf. Pantelimon", alte două persoane rănite la cortul târgului de haine din sectorul 3 fiind transportate, de asemenea, la spital.
 
Pe Şoseaua Colentina, un cetăţean străin a fost rănit uşor la mână de un geam, însă a refuzat să fie dus la spital.
   
Tot de un geam a fost rănită, în propria locuinţă, o tânără de 19 ani din zona Iancului, care a fost transportată la Spitalul "Sf. Pantelimon".  
   
Un accident similar a suferit o altă persoană, la ieşirea dintr-o sucursală bancară de pe strada Camil Ressu. Aceasta a fost dusă tot la "Sf. Pantelimon".
   
Pe scările de la intrarea într-o staţie de metrou, o tânără a căzut şi s-a lovit la cap, fiind transportată de la Spitalul Floreasca. Metrorex a precizat că accidentul în exteriorul staţiei de metrou Piaţa Unirii 2, unde un panou de plexiglas s-a spart din cauza furtunii.  
   
La ieşirea dintr-un hipermarket aflat în cartierul Colentina, a bătrână de 92 de ani a fost lovită de o uşă şi a fost dusă, şi ea, la spital.
  
Potrivit reprezentanţilor Spitalului "Sf. Pantelimon", dintre persoanele aduse la această unitate medicală, patru au rămas internate, acestea fiind femei între 30 şi 80 de ani.


Ştirea iniţială

Mai multe persoane au fost rănite în urma furtunii de joi după-amiază din Capitală, între care o bătrână lovită de un panou publicitar şi de doi bărbaţi, unul dintre aceştia fiind tăiat de geamul unui fast-food, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, citaţi de Mediafax.

Bătrâna a fost rănită pe strada Ziduri Moşi, iar unul intre bărbaţi, la un fast-food de  pe Şoseaua Colentina, au declarat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Patru aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, redirecţionate spre Constanţa

Doi copaci care au fost doborâţi de furtună, în sectorul 5, au căzut peste o casă şi au avariat, de asemenea, ţevi de gaze de la intersecţia Petre Ispirescu-Mărgeanului, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.



Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) a mai fost solicitat să intervină, tot ca urmare a furtunii, pentru o tânără rănită de un geam spart în zona Iancului şi pentru un bărbat care ar fi suferit un traumatism cranio-cerebral pe strada Baba Novac, după prăbuşirea unui cort.



La Piaţa Constituţiei, alte două persoane au fost rănite după ce vântul a smuls gradene şi panouri. Cei doi răniţi ar putea fi transportaţi la Spitalul Universitar, au mai declarat reprezentanţii SABI.

Trei maşini au fost distruse în Capitală, de un copac doborât de furtună pe strada Preciziei din Sectorul 6, au declarat, oficiali ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti. Pe şoseaua Antiaeriană au fost smulse de vânt mai multe cabluri electrice
   
Meteorologii au emis joi o avertizare nowcasting cod portocaliu de vijelie în Capitală, valabilă de la ora 15.45 până la ora 16.20.
 

 

×
Subiecte în articol: furtuna cod portocaliu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close