Antena 3 CNN Actualitate Furtunul care făcea legătura între ţeava de gaze şi aragaz, găsit smuls în apartament în care s-a produs explozia din Călăraşi

Furtunul care făcea legătura între ţeava de gaze şi aragaz, găsit smuls în apartament în care s-a produs explozia din Călăraşi

Furtunul care făcea legătura între ţeava de gaze şi aragaz, găsit smuls în apartament în care s-a produs explozia din Călăraşi
de M.T.    |    27 Dec 2013   •   13:20

Cheia rezolvării enigmei exploziei de la Călăraşi pare să fie un furtun secţionat la instalaţia de gaze, în apartamentul în care s-a produs deflagraţia.

Anchetatorii au ridicat în această dimineaţă şi aparatul de măsură cu care angajaţii Distrigaz au verificat blocul înaintea producerii exploziei.

Procurorii care anchetează explozia de la Călăraşi merg pe mai multe variante. Nu exclud posibilitatea ca deflagraţia să fi fost provocată, dar nici nu pot spune dacă nu cumva a fost o acumulare de gaze nedepistată.

În urma cercetăriilor făcute, echipele au descoperit un furtun de gaze tăiat, chiar în apartamentul de la care a pornit dezastrul.

Proprietarul despre care s-a spus că ar fi provocat explozia a fost grav rănit şi nu poate deocamdată face clarificări.

„Este un furtun smuls de acolo. Urmează ca experţii să analizeze microscopic locul de unde este smuls şi să ne spună facă furtunul a fost tăiat cu un obiect sau a fost smuls de suflul exploziei, pentru că aragazul l-am găsit undeva la câţiva metri în afara locuinţei", a spus procurorul Purcărea Xenofonte.

Angajaţii cafenelei de la parterul blocului le-au declarat anchetatorilor că au sesizat de două ori echipele Distrigaz, din cauza mirosului.

La câteva minute de la ultima verificare a celor de la Distrigaz, blocul a sărit în aer.

Reprezentanţii Distrigaz au evitat iniţial să dea răspunsuri clare cu privire la verificările care s-au făcut în imobil înainte de explozie.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere. O persoană a murit şi alte şase au fost rănite în urma exploziei. 14 familii au rămas pe drumuri, pentru că aparamentele lor sunt  distruse. 

×
Subiecte în articol: Calarasi explozie Calarasi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close