Antena 3 CNN Actualitate Gest extrem făcut de doi pensionari. S-au sinucis pentru că aveau datorii la stat şi nu mai aveau cum să le returneze

Gest extrem făcut de doi pensionari. S-au sinucis pentru că aveau datorii la stat şi nu mai aveau cum să le returneze

Gest extrem făcut de doi pensionari. S-au sinucis pentru că aveau datorii la stat şi nu mai aveau cum să le returneze
de O.P.    |    02 Iul 2014   •   05:30

Problemele financiare i-au împins pe doi pensionari din Harghita la un gest extrem. Cei doi soţi s-au sinucis pentru că aveau datorii la stat.  Bărbatul de 54 de ani se pensionase în urmă cu 7 ani, pe baza unei adeverinţe false.

A încasat de atunci ilegal peste 41 de mii de lei, bani pe care acum ar fi trebuit să îi dea înapoi. Speriaţi că trebuie să returneze o sumă atât de mare, el şi soţia au decis să-şi pună capăt zilelor.

Cei doi pensionari din Harghita au fost găsiţi morţi în casă chiar de către copiii lor. Au lăsat şi o scrisoare de adio în care şi-au motivat cumplita hotărâre.

Bărbatul lucrase la mina Bălan şi a ieşit la pensie anticipat, la vârsta de 47 ani. Nu ar fi putut face asta fără o adeverinţă falsă pentru condiţii speciale de muncă. În baza acelui document, nu doar că a reuşit pensionarea anticipată, dar a şi încasat fără drept 41 de mii de lei.

Adevărul s-a aflat după ce un miner a cerut recalcularea pensiei sale. Dosarele au fost verificate, iar angajaţii Casei de Pensii au descoperit că bărbatul care şi-a pus capăt zilelor nu lucrase nicio zi la firma care îi eliberase adeverinţa.

Poliţia deschisese un dosar penal, iar vecinii spun că bărbatul se temea că-şi va pierde pe lângă pensie şi libertatea. 

×
Subiecte în articol: sinucidere sinucideri
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close