Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Vlădan a retras recursul la decizia de arestare preventivă: Nu înţeleg de ce mă aflu aici

Gheorghe Vlădan a retras recursul la decizia de arestare preventivă: Nu înţeleg de ce mă aflu aici

Gheorghe Vlădan a retras recursul la decizia de arestare preventivă: Nu înţeleg de ce mă aflu aici
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    12 Mar 2012   •   12:06

Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la coaforul din zona Perla, a fost adus, luni la prânz, la Curtea de Apel Bucureşti, el anunţând instanţa că îşi retrage recursul la decizia de arestare preventivă.

Vlădan a fost adus în jurul orei 11.30 la Curtea de Apel Bucureşti, după ce luni dimineaţă a fost la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru expertiza psihiatrică solicitată în dosarul lui.

Gheorghe Vlădan a spus în faţa instanţei că nu înţelege de ce a fost adus, în contextul în care "totul e clar".



El a fost întrebat de două ori de instanţă dacă îşi retrage recursul, de fiecare dată Vlădan arătând că nu doreşte să se judece contestaţia lui la decizia de arestare preventivă. Instanţa i-a cerut avocatei să discute cu clientul ei, aceasta anunţând instanţa că Gheorghe Vlădan îşi menţine poziţia de a-şi retrage contestaţia.

Instanţa a rămas în pronunţare pe solicitarea lui Gheorghe Vlădan, urmând să anunţe că a luat la cunoştinţă de retragerea recursului.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis pe 6 martie arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Gheorghe Vlădan sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav şi tentativă la omor calificat şi deosebit de grav.

Decizia a fost atacată cu recurs de Gheorghe Vlădan.

Cauza a fost preluată de la Parchetul Tribunalului Bucureşti de o echipă operativă formată  din procurorul-şef Secţie de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ, Valentin Şelaru, şi un alt procuror, precum şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Pe 5 martie, Gheorghe Vlădan a intrat într-un coafor din Bucureşti, unde lucra soţia sa, şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 mm asupra persoanelor care se aflau în salon. Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia lui Vlădan, şi şase persoane au fost rănite.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Vladan omor calificat recurs
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close