Antena 3 CNN Actualitate Guvernul alocă bani pentru citostatice. Victor Ponta: Capitalul Unifarm va fi mărit cu 800.000 de euro

Guvernul alocă bani pentru citostatice. Victor Ponta: Capitalul Unifarm va fi mărit cu 800.000 de euro

Guvernul alocă bani pentru citostatice. Victor Ponta: Capitalul Unifarm va fi mărit cu 800.000 de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Ian 2013   •   13:29

Guvernul alocă bani pentru problema citostaticelor. Premierul Victor Ponta a declarat că există soluţii pentru ca această problemă să fie rezolvată definitiv.

Guvernul va împrumuta 800.000 de euro de la Trezorerie pentru a mări capitalul Unifarm. Executivul va modifica Legea Sănătăţii prin ordonanţă de urgenţă în şedinţa de săptămâna viitoare.

"Din păcate, situaţia medicamentelor pentru programele speciale oncologice s-a rezolvat doar statistic (de la circa 2.500 de bolnavi pe listele de aşteptare la 1.200 şi reducerea perioadei de la şase la două luni). Azi, cu Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii am identificat soluţiile reale pentru ca problema să fie rezolvată definitiv; în şedinţa de miercuri, prin două ordonanţe de urgenţă, vom modifica Legea Sănătăţii 95/2006 pentru a da voie Ministerului Sănătăţii să majoreze capitalul social la Unifarm şi vom împrumuta imediat din Trezorerie către Unifarm cei 800.000 de euro necesari pentru achiziţionarea în avans a tuturor medicamentelor necesare", a afirmat Ponta, citat de Mediafax.


„Lucrurile au început să se mişte, dar asta nu înseamnă că problema e rezolvată. (...) Noi am avut o discuţie cu ministrul Nicolăescu şi ne dorim să ajungem cel puţin la nivelul anului 2008, când bolnavii de cancer au avut de caştigat de pe urma măsurilor luate”

„96.000 de pacienţi sunt în tratament în acest moment. Medicii fac eforturi disperate pentru a-i ţine în viaţă (...). Este inuman să fim uitaţi, aşa cum s-a întâmplat până acum”, a mai precizat Cezar Irimia.

Citiţi şi:

Ministerul Sănătăţii, despre criza de medicamente oncologice

Blestemul revoltător care cade peste bolnavii de cancer. Sunt din nou loviţi de criza citostaticelor





×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close