Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Boc a greşit, FMI nu este de accord să fie reparată greşeala. Plata retroactivă a pensiilor militare, interzisă

Guvernul Boc a greşit, FMI nu este de accord să fie reparată greşeala. Plata retroactivă a pensiilor militare, interzisă

Guvernul Boc a greşit, FMI nu este de accord să fie reparată greşeala. Plata retroactivă a pensiilor militare, interzisă
de O.P.    |    15 Noi 2012   •   07:01
FMI nu este de acord cu plata retroactivă a pensiilor speciale. Lucru care afectează peste 30.000 de pensii militare calculate greşit de guvernul Boc, pe care Executivul vrea să le recalculeze pentru a restitui banii datoraţi.

Premierul Victor Ponta ia în calcul insa o modificare a pensiilor militarilor, care au fost tăiate de Guvernul Boc. În ciuda raspunsului negativ primit de la reprezentanţii FMI, Victor Ponta spune că pensiile ar putea reveni la valoarea normala, daca Guvernul va găsi fonduri pentru a le putea plăti.

Unul dintre argumentele reprezentanţilor FMI este acela că militarii aflaţi acum la pensie nu au contribuit niciodată la sistemul public de pensii. De cealaltă parte, reprezentanţii Sindicdatului Militarilor în Rezervă spun că Fondul Monetar Internaţional nu ar trebui să se implice în problema pensiilor tăiate.

Chiar dacă FMI s-a declarat împotriva revenirii pensiilor militare la valoarea dinainte de tăieri, prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că guvernul caută măsuri alternative prin care banii să poată ajunge înapoi la pensionari.

Guvernul Ponta a cerut săptămâna trecută revenirea la pensiile vechi înainte de tăierile din 2010, dar nu şi la pensiile care au crescut după recalculare, adică peste 90% dintre acestea.






×
Subiecte în articol: pensii militare
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close