Antena 3 CNN Actualitate Hoţii tablourilor din Olanda voiau să-i vândă operele de artă lui Becali. "Dacă reuşim, ai 5%"

Hoţii tablourilor din Olanda voiau să-i vândă operele de artă lui Becali. "Dacă reuşim, ai 5%"

Hoţii tablourilor din Olanda voiau să-i vândă operele de artă lui Becali. "Dacă reuşim, ai 5%"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    16 Iul 2013   •   11:59
Hoţii care au furat tablourile de milioane de euro din Olanda plănuiau să-i vândă operele de artă lui Gigi Becali. Odată ajunşi în România, ei aveau de gând să le vândă unui om de afaceri din Tulcea, având în vedere valoarea tablourilor.

Cum acesta nu avea bani, ei s-au gândit la Gigi Becali. Unul dintre hoţi a vorbit cu un prieten pentru a-i face legătura cu finanţatorul Stelei.

 
Mama unuia dintre suspecţi, arestată şi ea acum, a povestit cu lux de amănunte cum a ars până la urmă tablourile extrem de valoroase, ca să scape de ele.

Cele şapte tablouri celebre furate de români din muzeul din Olanda au fost aduse peste graniţă în perne. Niciunul dintre vameşi nu a avut curiozitatea să vadă ce se află sub cusătura acestora. 
 
Picasso, Gaugain şi Matisse au înfruntat Infernul lui Dante. Tablourile furate din Rotterdam, transportate în perne şi arse. Conform unei expertize care ar fi gata deşi anchetatorii DIICOT susţin că nu e, cenuşa găsită în soba mamei lui Radu Dogaru ar proveni de la tablourile arse. Ca atare, Gaugain, Matisse, Picasso ar fi înfruntat Infernul lui Dante şi ar fi ajuns pe foc. Asta nu înainte de a fi luaţi de pe pereţii unui celebru muzeu cu ajutorul unei şurubelniţe şi puşi în perne. 

Aşa au declarat suspecţii că le-au transportat peste graniţă. Au desfăcut cusătura şi au îndesat operele de artă în interior. Fiind în Uniunea Europeană, nici controalele la graniţă nu mai sunt ce-au fost, ca atare operele au ajuns în România, ca mai apoi să fie transportate cu punga de un leu prin Bucureşti. 

Şase persoane au fost trimise în judecată în acest dosar
. Este vorba despre Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi Adrian Procop.

Valoarea prejudiciului în cazul furtului celor şapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam a fost estimată la 18 milioane de euro.
 

 
 
 

×
Subiecte în articol: tablouri Gigi Becali
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close