Antena 3 CNN Actualitate Ieşeanul diagnosticat cu gripă porcină a murit la spital. Alte două cazuri de îmbolnăvire, confirmate

Ieşeanul diagnosticat cu gripă porcină a murit la spital. Alte două cazuri de îmbolnăvire, confirmate

Ieşeanul diagnosticat cu gripă porcină a murit la spital. Alte două cazuri de îmbolnăvire, confirmate
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Ian 2011   •   12:35

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, diagnosticat săptămâna trecută cu gripă porcină, a murit la spital. Bărbatul fusese internat în stare gravă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. Este primul caz confirmat de infectare cu virusul A/H1N1 înregistrat anul acesta în România.

Bărbatul a început să se simtă rău la scurt timp după ce s-a întors dintr-o vacanţă în Egipt pe care a făcut-o de sărbători. El s-a prezentat la spital, unde medicii l-au informat că este posibil să fi contractat virusul AH1N1, însă bărbatul a refuzat să fie internat, pe motiv că boala nu ar fi una severă.

Ulterior, starea bărbatului s-a înrăutăţit, astfel că a fost internat în stare gravă în Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi.

Luni dimineaţă, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi a anunţat decesul pacientului.

"Bărbatul era internat la Clinica de anestezie şi terapie intensivă din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie şi a decedat noaptea trecută. El fusese diagnosticat de Institutul Cantacuzino din Bucureşti cu gripă AH1N1 şi existau şi alte complicaţii infecţioase severe în cazul lui. Persoane respectivă era intubată de aproximativ zece zile, iar starea de sănătate era foarte gravă", se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: spital Iași gripa porcina a murit
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close