Antena 3 CNN Actualitate Încă un vaccin gratuit, din toamnă. Nicolăescu: 200.000 de copii trebuie imunizaţi împotriva bolilor respiratorii

Încă un vaccin gratuit, din toamnă. Nicolăescu: 200.000 de copii trebuie imunizaţi împotriva bolilor respiratorii

Încă un vaccin gratuit, din toamnă. Nicolăescu: 200.000 de copii trebuie imunizaţi împotriva bolilor respiratorii
Sursa foto: Foto: bayhealth.org
de M.Z.    |    08 Iul 2013   •   18:56

Vaccinul pnenumocic va intra, din această toamnă, în programul naţional de imunizare gratuită, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Trebuie să facem o rectificare bugetară şi apoi o licitaţie. Cred că este posibil să îl introducem în a doua parte a anului. Sunt circa 200.000 de copii care trebuie vaccinaţi", a spus, luni, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Astfel, în trimestrul IV, în octombrie sau noiembrie, în funcţie de realizarea tuturor acestor proceduri, va începe efectiv, pentru prima oară în România, această vaccinare, a precizat demnitarul.

Ministerul Sănătăţii pregăteşte în aceste zile caietul de sarcini al licitaţiei pentru vaccinul cu cea mai mare acoperire.

"Se lucrează la caietul de sarcini pentru licitaţia care ar trebui să înceapă undeva la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august", a mai spus ministrul Sănătăţii.



×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu 100 de minute
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close