Antena 3 CNN Actualitate Închisoare pentru persoanele bolnave de SIDA care întreţin relaţii sexuale

Închisoare pentru persoanele bolnave de SIDA care întreţin relaţii sexuale

Închisoare pentru persoanele bolnave de SIDA care întreţin relaţii sexuale
Sursa foto: Foto: topnews.in
14 Iun 2011   •   19:49

Senatul a aprobat propunera legislativă a doi senatori PDL de modificare a Codului Penal în sensul prevederii unei pedepse cu închisoarea pentru bolnavii de SIDA care întreţin relaţii sexuale cu alţi oameni, dacă aceştia din urmă mor, conform Agerpres.

Mai exact, senatorii PDL Ion Ruşeţ şi Iulian Urban vor închisoare pentru oamenii care, prin contaminare venerică transmit sindromul altor persoane iar acestea din urmă mor.

Pedeapsa prevăzută în amendamentele celor doi senatori este de la şapte la 15 ani, după ce iniţial a fost prevăzută o pedeapsă de la 15 la 25 de ani.

"Transmiterea unei boli venerice prin raport sexual, prin relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex sau prin acte de perversiune sexuală, de către o persoană care ştie că suferă de o astfel de boală se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani. Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoare de la cinci la 15 ani. Dacă fapta a avut ca urmare decesul victimei, pedeapsa este închisoarea de la şapte la 15 ani', se arată în textul iniţiativei legislative.

Plenul Senatului a aprobat propunerea legislativă cu 70 de voturi "pentru”, 38 de voturi "împotrivă” şi patru abţineri. Actul urmează să fie dezbătut şi votat în Camera Deputaţilor


×
Subiecte în articol: SIDA bolnavi Senat lege
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close