Antena 3 CNN Actualitate INCIDENTE VIOLENTE la protestul din Piaţa Universităţii. Manifestanţii s-au ÎMBRÂNCIT cu JANDARMII

INCIDENTE VIOLENTE la protestul din Piaţa Universităţii. Manifestanţii s-au ÎMBRÂNCIT cu JANDARMII

INCIDENTE VIOLENTE la protestul din Piaţa Universităţii. Manifestanţii s-au ÎMBRÂNCIT cu JANDARMII
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Dec 2013   •   17:45
Protestul săptămânal al manifestanţilor anti Roşia Montană s-a mutat sâmbătă şi oamenii au ieşit în stradă, ca de obicei, la Piaţa Universităţii. Oamenii au vrut să plece în marş spre Guvern, dar au fost opriţi de jandarmerie, moment în care au început îmbrâncelile.
 
"Oamenii au încercat să plece în marş. Un lanţ de jandarmi s-a interpus în faţa acestora. Protestatarii au încercat să rupă cordonul de jandarmi. Au existat şi câţiva pumni, de ambele părţi. Vorbim despre acelaşi nucleu de oameni care au ieşit pentru Roşia Montană, acum au ieşit pentru Pungeşti. Nu a degenerat conflictul într-atât cât să fie nevoie de intervenţii medicale. Este un lanţ de jandarmi la Universitate care opresc plecarea spre Piaţa Victoriei. Sunt circa 200 - 300 de protestari. Jandarmi erau câţiva, în prima fază. Acum au fost chemate întăriri şi sunt trupe de jandarmi în toate colţurile pieţei, pentru a se asigura că oamenii nu vor pleca spre Guvern, după cum au făcut şi în momente anterioare", a explicat Ionuţ Cristache, reporterul Antena 3. 

Manifestanţii au început să se adune în zona fântânii de la Universitate în jurul orei 15.00, iar două ore mai târziu numărul acestora a ajuns la aproximativ o sută.
Protestatarii spun că au venit în Piaţa Universităţii în semn de solidaritate cu oamenii din Pungeşti, care se opun explorării gazelor de şist.
În jurul orei 17.40, unii dintre manifestanţi au încercat să treacă de pe trotuar pe bulevard, intenţionând să meargă spre Guvern.
Jandarmii au format un cordon pentru a-i împiedica pe protestatari să iasă pe stradă şi au făcut apel la aceştia să rămână pe trotuar.
Unii dintre protestatari au reclamat că au fost împinşi de jandarmi, spunând că ei doar voiau să treacă pe partea cealaltă a drumului, nu să blocheze strada.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că, în jurul orei 17.40, manifestanţii au încercat să plece spre Guvern, pe partea carosabilă, ceea ce ar fi dus la blocarea circulaţiei, conform Mediafax.
Jandarmii au făcut cordoane pentru a împiedica trecerea protestatarilor de pe trotuar pe carosabil, însă nu s-a folosit forţa pentru intervenţie, a precizat Georgian Enache.
Manifestanţii care protestează la Universitate au pancarte pe care scrie "Opriţi genocidul  împotriva poporului român", "Solidaritate cu Pungeşti", "Revoluţia începe de la Roşia Montană", "Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii să nu se implice", "Punga asupritorilor sau Pungeştiul apărătorilor", "Jos Guvernul trădător", Cowbells frack off".
 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close