Antena 3 CNN Actualitate Întâlnirea Băsescu - Victoria Nuland s-a încheiat. Un grup de persoane a protestat la porţile Palatului Cotroceni

Întâlnirea Băsescu - Victoria Nuland s-a încheiat. Un grup de persoane a protestat la porţile Palatului Cotroceni

Întâlnirea Băsescu - Victoria Nuland s-a încheiat. Un grup de persoane a protestat la porţile Palatului Cotroceni
Sursa foto: Foto: facebook.com/ Ambasada SUA
10 Ian 2014   •   22:02
UPDATE 22.00 - Întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi adjunctul Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al Statelor Unite ale Americii, Victoria Nuland, s-a încheiat, vineri seară, după aproximativ o oră, scrie Mediafax.

Şeful statului a primit-o vineri seară, de la ora 20.15, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland.
   
O fotografie de la această întrevedere, care îi înfăţişează pe preşedintele Traian Băsescu şi pe adjunctul pentru afaceri europene si eurasiatice al secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland, precum şi mai mulţi consilieri prezidenţiali, a fost postată pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA.


UPDATE 19.50
- Aproximativ 30 de persoane protestează la această oră în faţa porţilor Palatului Cotroceni, înaintea întrevederii preşedintelui Băsescu cu subsecretatul de stat american Victoria Nuland.



Preşedintele Traian Băsescu o primeşte, vineri seară, la ora 20.15, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, adjunctul Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al Statelor Unite ale Americii, transmite Administraţia Prezidenţială.

Întâlnirea se va desfăşura fără accesul presei.
 
Asistentul secretarului american de Stat Victoria Nuland şi-a început, vineri, vizita de două zile la Bucureşti pe tema consolidării statului de drept.
   
Sâmbătă dimineaţă, la ora 9.00, conform programului anunţat de MAE, Nuland se va întâlni cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, urmând ca la ora 9.30 cei doi oficiali să facă scurte declaraţii de presă.
   
De asemenea, oficialul american se va întâlni cu reprezentanţi ai societăţii civile.
   
Potrivit unui comunicat emis de Biroul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland va discuta la Bucureşti despre relaţiile bilaterale, probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept.
   
Nuland nu are programată o întâlnire cu premierul Victor Ponta, care, conform lui Corlăţean, avea un program făcut de mult timp şi nu putea fi modificat.
   
Vizita Victoriei Nuland se înscrie într-un turneu european care a început marţi în Olanda şi care a inclus Germania şi Lituania. De la Bucureşti, Nuland va pleca la Paris.
   
Sosirea Victoriei Nuland la Bucureşti are loc la scurt timp după ce Camera Deputaţilor a adoptat o serie de modificări controversate la Codul Penal, criticate de reprezentanţii diplomatici americani la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Victoria Nuland Cod Penal
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close