Antena 3 CNN Actualitate Investiţiile Elenei Udrea: O să avem pârtie de milioane de euro, într-o zonă fără infrastructură

Investiţiile Elenei Udrea: O să avem pârtie de milioane de euro, într-o zonă fără infrastructură

Investiţiile Elenei Udrea: O să avem pârtie de milioane de euro, într-o zonă fără infrastructură
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    20 Dec 2011   •   13:08

În județul Vâlcea, la 80 de kilometri după ce se iese de pe DN 7, în dreptul localității Brezoi, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului construiește o pârtie de schi ultramodernă. Proiectul este amplu și presupune o investiție de peste trei zeci de milioane de euro într-o zonă care, însă, are probleme majore de infrastructură, scrie România Liberă.

Ministerul Elenei Udrea va investi 34 de milioane de euro într-o pârtie de schi lungă de 12 kilometri, dotată cu telegondolă, un telescaun, două teleschiuri, tunuri de zăpadă și o parcare cu 400 de locuri.

Deși zona aleasă pentru pârtia de schi (între stațiunile Vidra și Obârșia Lotrului) este o zonă care oferă peisaje spectaculoase, condițiile pentru un turism integrat - locuri de cazare, de petrecere a timpului liber, restaurante, baruri, aprovizionare - lipsesc cu desăvârșire.

În documentația care a stat la baza deciziei MDRT, primul argument pentru acest proiect este: ”În zonă există aproximativ 2500 de locuri de cazare, iar realizarea investiţiei va reuşi să genereze un trafic de turişti absolut necesar pentru ocuparea acestora”. În realitate, cel mai apropiat magazin este la o distanță de cinci kilometri.

În ceea ce privește cazarea, lucrurile stau și mai rău. Cel mai apropiat punct este în stațiunea Vidra, unde singurele locuri de cazare sunt patru vile, care însumează 100 de paturi.

Investitorii, care ar putea dezvolta infrastructura turistică în zonă, sunt ținuți departe de stațiunea Vidra deoarece terenurile sunt obiect de litigiu, fiind date în folosință gratuită Uniunii Generale a Sindicatelor din România.

Accesul la pârtia de schi este, de asemenea, defectuos. MDRT susține că pârtia va fi deservită de o rețea bună de drumuri naționale, indicând Transalpina drept  cea mai bună cale de acces, însă acest drum este închis pe timp de iarnă. Căile reale de acces sunt dinspre Vâlcea (100 kilometri) prin Brezoi sau dinspre Petroşani (40 de kilometri).

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close