Antena 3 CNN Actualitate Investitorii, la discuţiile cu membrii Guvernului: Trebuie reduse TVA şi CAS. Nivelul TVA este invers proporţional cu eficienţa administraţiei

Investitorii, la discuţiile cu membrii Guvernului: Trebuie reduse TVA şi CAS. Nivelul TVA este invers proporţional cu eficienţa administraţiei

Investitorii, la discuţiile cu membrii Guvernului: Trebuie reduse TVA şi CAS. Nivelul TVA este invers proporţional cu eficienţa administraţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Oct 2013   •   14:35

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit, dar şi pentru investiţiile noi, revenirea la TVA de 19% şi reducerea contribuţiilor sociale sunt, în opinia investitorilor români, măsuri urgente care trebuie implementate de Guvern pentru relansarea economică.
   
"Nivelul TVA este invers proporţional cu eficienţa administraţiei şi direct proporţional cu evaziunea. Pe medie, România are un randament al colectării TVA de 52%, înseamnă că România colectează un TVA de 12,5%, adică jumătate din cota pe care cu toţii credem că o plătim", a declarat Gabriel Biriş, avocat în cadrul casei de avocatură Biriş Goran, la Forumul Investitorilor Autohtoni, citat de Mediafax.
   
El a arătat că în Bulgaria gradul de colectare este de 85%, ceea ce înseamna că din TVA de 20% bulgarii încasează efectiv 17%.
   
"Guvernele noastre au venit să ne spună că trebuie să plătim taxe mai mari pentru că ei sunt incompetenţi (...) Să ne oprim din cârpeli şi să facem lucrurile aşa cum trebuie", a adăugat Biriş.
   
El a prezentat, de asemenea, argumentele pentru care investitorii români susţin reducerea contribuţiilor sociale şi simplificarea legislaţiei în domeniul muncii.
   
"Reglementarea în domeniul muncii este complicată, confuză uneori, iar contribuţiile sunt foarte mari, iar rezultatul este munca la negru, grad redus de declarare a salariilor mari, costuri administrative mari pentru angajatori şi stat. Ceea ce înseamnă că din cauza contribuţiilor sociale mari cota unică nu şi-a atins scopul de a scoate la lumină salariile mari", a adăugat Biriş.
   
El spune că oamenii de afaceri români vor un sistem de contribuţii sociale echitabil, simplu şi eficient, iar soluţia ar fi simplificarea legislaţiei, implementarea unei logici simple şi eficiente de calcul, dar şi lărgirea bazei de impozitare.

Temele care vor fi dezbătute la conferinţă şi cei mai importanţi invitaţi

Azi, investitorii autohtoni şi membrii Guvernului se aşează la aceeaşi masă pentru a discuta măsuri care să stimuleze economia naţională. Conferinţa anuală a Consiliului Investitorilor Români are ca scop dezbaterea unor teme de interes naţional, prin iniţierea unui dialog social între reprezentanţii mediului de business românesc şi reprezentanţi ai Guvernului, în vederea identificării problemelor importante cu care se confruntă investitorii români, precum şi modul de rezolvare a acestora prin sprijinul autorităţilor.

Prezent la emisiunea "Previziunile zilei", Adrian Măniuţiu a oferit mai multe amănunte legate de acest eveniment, care are loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Antena 3 este partener media al acestui eveniment.

Citeşte şi:

Ioan Niculae: Suntem ţara cu cel mai mic indice de colectare a taxelor şi impozitelor

Alin Burcea: Cred că a sosit momentul să trecem la relansarea economică

Liviu Pop: Reducerea CAS şi scăderea impozitului este o măsură necesară

Gabriel Biriş, avocat: Scăderea bazei contribuţiilor sociale la salariile mici ar elimina munca la negru

Preşedintele Astra Vagoane, despre "secretul polonez": Când nu produc un anumit lucru, înfiinţează o fabrică şi îl fac în Polonia

Achim Irimescu (Ministerul Agriculturii): TVA va scădea la 9%, cel mai probabil, şi la carne

Achim Irimescu, secretar de stat la Agricultură: Fără controale eficiente, măsura reducerii TVA-ului e menită eşecului

Ioan Niculae, la întâlnirea investitorilor cu membrii Guvernului: Creşterea TVA-ului a fost o mare greşeală


×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close