Antena 3 CNN Actualitate Jaf pe bani publici la BARONII PDL. Studii de fezabilitate de 1,7 MILIOANE DE LEI, la Suceava

Jaf pe bani publici la BARONII PDL. Studii de fezabilitate de 1,7 MILIOANE DE LEI, la Suceava

Jaf pe bani publici la BARONII PDL. Studii de fezabilitate de 1,7 MILIOANE DE LEI, la Suceava
Sursa foto: Foto: liberation.typepad.com
19 Noi 2012   •   18:42

Jaf pe bani publici la mai multe Consilii Judeţene şi Primării din ţară. Un raport al Curţii de Conturi obţinut de Antena 3 arată cum au fost risipiţi milioane de lei din banii publici în mai multe judeţe. Spre exemplu, în Suceava au fost făcute studii de fezabilitate de 1,7 milioane de lei, care ulterior au fost abandonate în sertare.

UPDATE 18:40 - Copreşedintele ARD Vasile Blaga a declarat, luni, în legãturã cu raportul Curþii de Conturi în care sunt semnalate nereguli la Consiliile Judeţene Suceava şi Dâmboviţa, cã cei în cauzã vor da explicaţii, iar Curtea de Conturi ar trebui sã facã astfel de audituri în fiecare judeţ din România.
   
Întrebat dacã avea cunoştinţã de neregulile sesizate în raportul Curţii de Conturi în privinţa Consiliilor Judeţene Suceava şi Dâmboviţa, conduse de lideri ai PDL Gheorghe Flutur şi Florin Popescu, Blaga a spus cã absolut convins cã cei în cauzã vor da rãspunsuri şi a arãtat cã raportul Curţii a fost de fapt un rãspuns la o solicitare a unor senatori USL.

Doar la Consiliul Judeţean Suceava, au fost efectuate plăţi nelegale în sumă de 1.832.063 lei, reprezentând indemnizaţie de dispozitiv în procent de 25%, aplicat asupra salariului de bază brut la (...) Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat Suceava, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Suceava, Centrul Cultural ''Bucovina'' Suceava, Muzeul Bucovinei Suceava, precum şi stabilirea eronată a salariului de bază al persoanei care desfăşoară activitatea de control financiar preventiv la Camera Agricolă Suceava.



În Dâmboviţa, printre alte nereguli, au fost acordate necuvenit, managerilor şi salariaţilor, drepturi băneşti  în sumă de 63.500 lei, reprezentând bonificaţii Paşte şi Crăciun.

Tot în Dâmboviţa, baronii PDL au irosit banii oamenilor alocând o sumă nejustificat de mare Asociaţiei FC Chindia Târgovişte pentru plata indemnizaţiilor arbitrilor.

Raportul arată o serie de nereguli şi în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

×
Subiecte în articol: consilii judetene
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close