Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Gabriela Bîrsan, devenită interimar după demisia Monei Pivniceru, a demisionat din CSM

Judecătoarea Gabriela Bîrsan, devenită interimar după demisia Monei Pivniceru, a demisionat din CSM

Judecătoarea Gabriela Bîrsan, devenită interimar după demisia Monei Pivniceru, a demisionat din CSM
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    23 Aug 2012   •   16:19

Judecătoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Gabriela Bîrsan, devenită membru al CSM după demisia Monei Pivniceru, a anunţat joi că îşi dă demisia din această funcţie.

"Am primit cererea doamnei judecător Gabriela Victoria Bîrsan, care ne solicită să constatăm că a devenit membru interimar al Consiliului în urma demisiei doamnei judecător Mona Pivniceru. De asemenea, solicită să se ia act că demisionează din funcţia de membru interimar al CSM. Urmează ca această cerere s-o discutăm în proxima şedinţă a CSM", a precizat preşedintele CSM, Alina Ghica, citată de Agerpres.

La sfârşitul anului trecut, CEDO i-a ridicat imunitatea judecătoarei Gabriela Bîrsan, care a fost acuzată de luare de mită, constând în excursii în străinătate şi folosirea, de către fiul ei, a unui apartament în Paris. Gabriela Bîrsan este soţia judecătorului român Corneliu Bîrsan la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, joi, de cererile de demisie ale Monei Pivniceru atât din magistratură, cât şi din cea de membru al Consiliului.

Mona Pivniceru va depune jurământul de învestire în funcţia de ministru al Justiţiei, astăzi, la ora 17.30.

Premierul Victor Ponta a apreciat, joi dimineaţă, că până la prânz vom avea ministru la Justiţie. În acest moment, prim-ministrul asigură interimatul la acest minister.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close