Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Maria David a fost arestată preventiv pentru 29 de zile

Judecătoarea Maria David a fost arestată preventiv pentru 29 de zile

Judecătoarea Maria David a fost arestată preventiv pentru 29 de zile
Sursa foto: Foto: procuratura.md
de S.T.    |    29 Feb 2012   •   17:33

Judecătoarea Maria David a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, instanţa supremă admiţând, miercuri, cererea procurorilor anticorupţie în dosarul în care aceasta este acuzată de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie - decembrie 2009, judecătoarea Maria David a pretins şi primit de la un denunţător, în trei tranşe, prin intermediar, suma de 200.000 euro. În schimbul banilor, Maria David a promis că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea unui dosar al Curţii de Apel Ploieşti, astfel încât aceştia să admită o contestaţie în anulare, să desfiinţeze hotărârea iniţială de condamnare a denunţătorului şi să pronunţe o hotărâre de achitare a acestuia. Iniţial, denunţătorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

La data de 10 decembrie 2009, Curtea de Apel Ploieşti a admis în principiu contestaţia în anulare formulată în dosarul respectiv şi a dispus suspendarea deciziei iniţiale de condamnare pronunţată de aceeaşi instanţă, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei în anulare.

Maria David este judecătoare la Secţia civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a fost adusă la audieri, marţi seară, cu mandat.


Nu este pentru prima dată când un magistrat al instanţei supreme are probleme cu legea. Judecătoarele Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu au fost acuzate de DNA că au primit bijuterii şi alte foloase pentru a interveni în dosarele aflate pe rol.




×
Subiecte în articol: arest preventiv instanta suprema
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close