Antena 3 CNN Actualitate Judecătorii CCR au redactat decizia şi motivarea privind invalidarea referendumului din 29 iulie

Judecătorii CCR au redactat decizia şi motivarea privind invalidarea referendumului din 29 iulie

Judecătorii CCR au redactat decizia şi motivarea privind invalidarea referendumului din 29 iulie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    22 Aug 2012   •   08:09

Şase judecători au votat pentru invalidarea referendumului. Adică exact numărul minim prevăzut de lege. Magistraţii nu şi-au motivat decizia, dar o vor face astăzi.

UPDATE 11:47- Şedinţa CCR s-a încheiat. Judecătorii Curţii au redactat decizia şi motivarea privind referendumul din 29 iulie de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

UPDATE 10:00- Judecătorii CCR citesc în faţa Parlamentului hotărârea privind invalidarea referendumului.

Traian Băsescu n-a comentat deocamdată verdictul. Totuşi înainte ca preşedintele suspendat să se poată întoarce la Palatul Cotroceni, decizia magistraţilor trebuie citită şi faţa Parlamentului şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

Liderii Uniunii Europene au cerut ca această procedură să nu fie amânată în niciun fel, iar preşedintele interimar şi premierul au dat asigurări că decizia Curţii Constituţionale va fi respectată, deşi nu sunt de acord cu ea.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, dar că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil.

CC menţionează că, la data publicării deciziei în Monitorul Oficial, Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

De asemenea, la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial încetează interimatului lui Crin Antonescu în exercitarea funcţiei de preşedinte al României.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că doreşte ca cel târziu vineri Parlamentul să se întrunească într-o sesiune extraordinară pentru a lua act de decizia CCR privind referendumul din 29 iulie

Citeşte şi: Antonescu: Este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona

Ponta: Lupta cu "regimul Băsescu" nu va înceta până când acesta nu va fi eliminat

Ponta: USL nu va încerca să amâne întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close