Antena 3 CNN Actualitate Judecătorul Adrian Neacşu, despre abuzurile DNA: Nu cred că eu sunt miza

Judecătorul Adrian Neacşu, despre abuzurile DNA: Nu cred că eu sunt miza

Judecătorul Adrian Neacşu, despre abuzurile DNA: Nu cred că eu sunt miza
de S.T.    |    05 Mar 2013   •   18:43

Judecătorul Adrian Neacşu, cel care a acuzat politizarea şi aservirea CSM în timpul campaniei pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, a vorbit, marţi după-amiază, în cadrul emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu” despre abuzurile DNA.

Marţi, procurorii DNA au declanşat acţiunea penală împotriva judecătorului, al cărui dosar se află în faza de finalizare, urmând a fi deferit justiţiei.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale fară Adrian Toni Neacşu, judecător, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M), în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine un avantaj material (10 acte materiale), infracţiune prev. de art. 132 din Legea 78/2000, fals intelectual (5 acte materiale), participaţie improprie la uz de fals (5 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (5 acte materiale), toate în formă continuată", se arată într-un comunicat remis presei, marţi, de către DNA.

"Punerea în mişcare a acţiunii penale are un efect foarte simplu atunci când vorbim de un judecător şi anume îl suspendă din activitate", a afirmat Adrian Neacşu, marţi, la Antena 3.

"Prin ceea ce au făcut astăzi procurorii DNA au reuşit suspendarea mea din  funcţia de judecător şi în acelaşi timp din funcţia de membru CSM", a adăugat judecătorul.

Adrian Neacşu este de părere că acţiunea penală demarată de procurorii DNA are o miză mare.

"Nu cred că eu sunt miza. Chiar că nu cred că sunt o persoană atât de importantă încât să fiu miza a ceea ce se întâmplă în acest dosar(...). Cred că miza este puţin mai mare. Trăim de la începutul acestui an cel mai mare scandal care a zguduit Justiţia(...). Judecătorii au revocat doi membri CSM. Odată cu revocarea celor doi membri (Alina Ghica şi Cristi Danileţ-n.r.), majoritatea existentă până în acel moment s-a pierdut. Astăzi s-a făcut primul pas spre recâştigarea unei majorităţi pierdute, prin revocarea mea din funcţia de membru CSM, respectiv prin faptul că eu nu mai pot vota în acest Consiliu", a declarat Adrian Neacşu, în cadrul emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu”.


Neacşu consideră că acest dosar nu ar fi existat dacă ar fi votat altfel în CSM. "Sper din tot sufletul să nu urmeze şi alte mişcări similare", a completat judecătorul.

"Mizele sunt majorităţile. În luna următoare se vor petrece mutări extrem de importante la vârful sistemului judiciar şi atunci e bine ca în CSM să existe anumite majorităţi. Din păcate, cred că ăsta este tipul de argument care contează în momentul de faţă", a mai spus Adrian Neacşu.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu".

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close