Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, în Parlament: Strategia Naţională este o declaraţie pe care România o face

Klaus Iohannis, în Parlament: Strategia Naţională este o declaraţie pe care România o face

Klaus Iohannis, în Parlament: Strategia Naţională este o declaraţie pe care România o face
22 Iun 2015   •   17:36

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, luni, în plenul Parlamentului, strategia de apărare a României, despre care a afirmat că "nu trebuie să fie un act de voinţă a unei persoane, nici a câtorva instituţii, ci este o declaraţie pe care România o va face".

"Strategia priveşte deopotrivă statul, societatea şi cetăţeanul. Strategia se referă la apărare şi securitate naţională în ansamblu. (...) România puternică în Europa şi în lume - acesta este viitorul pe care îl construim şi viziunea pe care am întemeiat Strategia de apărare", a declarat Klaus Iohannis, în plenul reunit al Parlamentului.

Iohannis a arătat că România este puternică dacă instituţiile democratice sunt puternice şi dacă cetăţenii sunt apăraţi şi serviţi.

"O Românie puternică ştie să-şi protejeze valorile, bunurile naţionale şi resursele, să apere acele lucruri care o fac unică", a mai spus Iohannis.

Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, intitulată "O Românie puternică în Europa şi în lume", este structurată pe patru capitole: "Definirea intereselor şi obiectivelor naţionale de securitate", "Evaluarea mediului internaţional de securitate", "Ameninţări, riscuri şi vulnerabilităţi", "Direcţii de acţiune şi principalele modalităţi pentru asigurarea securităţii naţionale a României"
.

×
Subiecte în articol: parlament Klaus Iohannis
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close