Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției

Klaus Iohannis: Nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției

Klaus Iohannis: Nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mar 2015   •   17:59

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, după ce Senatul a respins cererea DNA de arestare a lui Şova, că nu poate trece cu vederea faptul că Parlamentul a blocat iar o cerere a justiţiei, arătând că, într-un stat de drept, nimeni nu este mai presus de lege, iar Parlamentul nu se poate erija în instanţă.

Iată mesajul postat de Klaus Iohannis pe Facebook:

"În calitate de garant al respectării Constituției și principiilor statului de drept, nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției. Într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui să confere nimănui imunitate în fața justiției. Parlamentul nu se poate erija în instanță. Justiția este singura în măsură să-și spună cuvântul, pornind, desigur, de la prezumția de nevinovăție. Numai un Parlament cu principii ferme în ceea ce privește integritatea, capabil să răspundă prompt și corect la cererile justiției, poate recăpăta încrederea cetățenilor."

Senatul nu a încuviinţat arestarea preventivă a lui Dan Şova, din cele 151 de vorturi exprimate fiind înregistrate 79 de opţiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate. Votul a fost secret, cu bile.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close