Antena 3 CNN Actualitate La coadă pentru MÂNCARE. Zeci de bucureşteni au făcut LISTE, de teamă că nu mai prind alimentele gratuite de la UE

La coadă pentru MÂNCARE. Zeci de bucureşteni au făcut LISTE, de teamă că nu mai prind alimentele gratuite de la UE

La coadă pentru MÂNCARE. Zeci de bucureşteni au făcut LISTE, de teamă că nu mai prind alimentele gratuite de la UE
de O.P.    |    21 Oct 2013   •   05:35

 Zeci de oameni din sectorul 6 stau la coadă încă de aseara, de la ora 9, pentru a fi siguri că vor prinde alimentele gratuite de la Uniunea Europeană. 

Teama că produsele nu ar mai ajunge până la ei i-a determinat pe bucureşteni să facă şi liste pentru a fi siguri că nimeni nu intră în faţă. Totul a fost însă în zadar!

Chiar şi cu numele scrise pe liste, oamenii tot au găsit motiv de ceartă:

Oamenii au venit la centrul de distribuire a ajutoarelor cu noaptea în cap ca să prindă loc la coadă. S-au trecut pe liste, însă nu toţi au fost mulţumiţi.

Doamna Elena îşi îngrijeşte cum poate fiul de 45 de ani bolnav de handicap gradul 1. Mărturiseşte că nu i-a fost uşor în toţi aceşti ani să aibă grijă de băiatul său de una singură, iar pensia de handicap a fiului abia dacă îi ajunge pentru mâncare. De medicamente nici nu poate fi vorba.

Bătrîna s-a aşezat împreună cu fiul ei la coadă cu aproape 12 ore înainte să înceapă distribuirea alimentelor.

Cei mai mulţi dintre cei care aţteaptă ajutoarele sînt în vârstă sau sînt bolnavi cu diverse grade de handicap. Printre ei, şi un bătrîn de 80 de ani. El şi soţia au muncit o viaţă întreagă, iar acum au ajuns să nu aibă ce pune pe masă. Alimentele pe care le va primi spera să îi ajungă toată iarna.

Ajutoarele provin din stocul de intervenţie al Uniunii Europene şi constau în 30 de kilograme de făină, 20 de kilograme de mălai, paste, ulei, dar şi miere sau zahăr.  9000 de persoane defavorizate vor beneficia de aceste pachete.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close