Antena 3 CNN Actualitate Lapte TOXIC la trei ferme şi două fabrici de lapte din România. ANSVSA: Limita admisă pentru aflatoxină, depăşită

Lapte TOXIC la trei ferme şi două fabrici de lapte din România. ANSVSA: Limita admisă pentru aflatoxină, depăşită

Lapte TOXIC la trei ferme şi două fabrici de lapte din România. ANSVSA: Limita admisă pentru aflatoxină, depăşită
Sursa foto: Foto: barfblog.com
11 Mar 2013   •   18:00

Probele de lapte de la trei ferme şi două unităţi de prelucrare prezintă suspiciunea depăşirii limitelor admise pentru aflatoxină, în urma efectuării analizelor în cadrul laboratoarelor din reţeaua sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.  

Mâncarea care ucide. Ce este AFLATOXINA, substanţa CANCERIGENĂ care se găseşte în sute de produse din România

"În conformitate cu dispoziţiile transmise de către preşedintele ANSVSA, în perioada 7-8 martie 2013, au fost efectuate controale tematice la nivel naţional în domeniile producţiei, colectării, procesării şi comercializării laptelui crud", arată un comunicat al ANSVSA.
   
Cu ocazia controalelor, au fost verificate unităţile din sectorul laptelui şi au fost prelevate 1.076 de probe de lapte crud şi lapte pasteurizat, destinat comercializării directe către consumatorul final, precum şi probe de lapte destinat procesării ulterioare, în vederea obţinerii  produselor lactate, precizează sursa citată.

Preşedintele F.S.I.A: Şeful ANSVSA ar trebui demis. Nu poţi băga în panică populaţia României, arătând că ai făcut controale

Toate probele au fost trimise în vederea efectuării analizelor în cadrul laboratoarelor din reţeaua sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor acreditate pentru determinarea conţinutului în Aflatoxina M1 din lapte, arată ANSVSA.

"Conform datelor centralizate la nivelul ANSVSA, au fost analizate, până la acest moment, 543 de probe.  La 5 dintre aceste probe există suspiciunea depăşirii limitelor admise pentru aflatoxină şi, conform procedurilor, au fost transmise probele către Laboratorul Naţional de Referinţă din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară pentru confirmare. Probele în care se suspicionează depăşiri ale limitelor admise pentru aflatoxina M1 provin de la 3 ferme de vaci de lapte şi de la 2 unităţi de prelucrare a laptelui", se mai arată în comunicat.

La începutul acestei luni, inspectorii ANSVSA au găsit într-un depozit din România lapte infestat cu AFLATOXINĂ, o micotoxină cancerigenă. Laptele provine atât din Ungaria, cât şi din România.

Aflatoxina este produsă de sporii ciupercilor din genul Aspergillus. Cu alte cuvinte, se dezvoltă odată cu mucegaiul şi apare acolo unde furajul este depozitat în condiţii de umezeală. Furajul contaminat ajunge în organismul animalului. Mai departe, se poate transmite în lapte si carne şi prin consum, în corpul uman.



×
Subiecte în articol: lapte
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close