Antena 3 CNN Actualitate Laurenţiu Mironescu a fost demis. Fostul secretar general al MAI, dus la audieri în Capitală

Laurenţiu Mironescu a fost demis. Fostul secretar general al MAI, dus la audieri în Capitală

Laurenţiu Mironescu a fost demis. Fostul secretar general al MAI, dus la audieri în Capitală
Sursa foto: Foto:www.cdep.ro
23 Mai 2011   •   12:48

Laurenţiu Mironescu, secretarul general din MAI, a fost demis în urma implicării sale în fraudele din Portul Constanţa, a anunţat luni ministrul de Interne, Traian Igaş, citat de Mediafax. Fostul secretar general al MAI a fost ridicat de anchetatori, luni, în jurul orei 13.15, de la locuinţa sa din Eforie Sud. El urmează să fie adus în Capitală pentru a fi audiat de procurorii DNA.

Ministrul Igaş a declarat, luni dimineaţă, că nu a ştiut despre ancheta DNA în cazul în care este implicat Laurenţiu Mironescu şi că, din câte a sesizat, este vorba despre perioada anterioară numirii acestuia în funcţia de la MAI. Ulterior, Igaş a fost chemat la sediul Guvernului, unde a discutat aproximativ o oră cu premierul Emil Boc.

Laurenţiu Mironescu va fi înlocuit de Alexandru Dumitrană, care până în prezent a deţinut funcţia de secretar general adjunct al Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Locuinţa lui Laurenţiu Mironescu a fost percheziţionată timp de mai multe ore. În jurul orei 13.15, anchetatorii au părăsit locuinţa lui Mironescu împreună cu acesta.
Anchetatorii au ridicat din vila lui Mironescu din Eforie Sud mai multe documente şi un calculator.

Laurentiu Mironescu, saltat de DNA


Zeci de descinderi au avut loc luni dimineaţă la Constanţa şi Bucureşti. Reprezentanţii DNA şi cei ai poliţiei de frontieră au descins la casa senatorului PDL Mircea Banias, dar şi la cea a secretarului general MAI, Laurenţiu Mironescu. Cei doi sunt acuzaţi de contrabandă şi evaziune fiscală. Împotriva lui Mircea Banias s-a început deja urmărirea penală, nefiind dispusă măsura reţinerii.

Potrivit unor surse judiciare, marfă fără acte provenită din China intra în ţară prin Portul Constanţa şi apoi ajungea în Bucureşti, unde era vândută pe piaţa neagră. În acelaşi dosar apar şi acuzaţii de contrabandă cu ţiţei şi motorină.

Secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu, în vârstă de 43 de ani, a fost deputat PDL în perioada 2004-2008. El a avut o carieră îndelungată în transporturi navale.

Din septembrie 1999 şi până în martie 2001, Mironescu a fost director eecutiv şi preşedinte al Consiliului de Administraţie la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.
 
Secretar general al MAI, demis din funcţie

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close