Antena 3 CNN Actualitate Liderul UDMR Sfântu Gheorghe: Uniunea nu va face compromisuri în privinţa Ţinutului Secuiesc şi a regiunii Partium

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe: Uniunea nu va face compromisuri în privinţa Ţinutului Secuiesc şi a regiunii Partium

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe: Uniunea nu va face compromisuri în privinţa Ţinutului Secuiesc şi a regiunii Partium
Sursa foto: Foto: antalarpad.ro
25 Noi 2011   •   17:06

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, se declară convins că Uniunea nu va face compromisuri în privinţa reorganizării administrative a ţării, informează Mediafax. Antal a precizat că singura variantă acceptată este ca Ţinutul Secuiesc şi regiunea Partium să formeze regiuni separate.
   
Antal Arpad s-a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, convins că UDMR nu va face compromisuri în privinţa reorganizării administrative a României şi, în acelaşi timp, deranjat de "reacţia de teamă" a unor politicieni faţă de eventuala regiune Partium (Satu Mare, Bihor, Sălaj - n.r.).
   
"Sunt convins că UDMR nu va face compromisuri în această privinţă. A fost exprimat foarte clar punctul de vedere faţă de interesul nostru UDMR şi am argumentat inclusiv cu tratate europene, internaţionale, semnate şi ratificate de România“, a spus Antal.
   
În opinia acestuia, reorganizarea propusă de PDL nu se poate realiza deoarece încalcă o serie de tratate, iar acceptarea ei ar presupune pierderea unor drepturi ale comunităţii maghiare.
   
"Este evident că în propunerea noastră sunt două regiuni, zona Ţinutului Secuiesc şi zona Partium, unde nu putem face compromisuri. Pe mine mă deranjează reacţia de teamă a unor politicieni faţă de o eventuală regiune Partium. Nu cred că cineva care se gândeşte serios la o anexare a acesteia de Ungaria“, a afirmat Antal.
   
Problema reorganizării administrative nu a fost tranşată până în prezent. Reprezentanţii UDMR susţin că reorganizarea nu va avea loc până în 2012, iar "dacă se va face, se va face fără UDMR", pentru că Uniunea nu acceptă variantele propuse până acum şi susţine luarea unei decizii la începutul următorului ciclu electoral. Liderii PDL afirmă, la rândul lor, că reorganizarea administrativ-teritorială rămâne între priorităţile politice ale partidului.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close