Antena 3 CNN Actualitate Lingouri de aur, sume mari de bani şi un tablou de Renoir, în seiful lui Darius Vâlcov

Lingouri de aur, sume mari de bani şi un tablou de Renoir, în seiful lui Darius Vâlcov

Lingouri de aur, sume mari de bani şi un tablou de Renoir, în seiful lui Darius Vâlcov
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2015   •   16:50

Procurorii au gasit în seiful pe care Vâlcov îl păstra la un alt inculpat sume foarte mari de bani, dar şi trei lingouri de aur şi trei opere de artă, între care un tablou de Renoir..

Inscripţiile de pe tablou arată că acesta a fost cumpărat pe 28 martie 2013, de la o casă de licitaţii din Bruxelles, pentru aproximativ 115 mii de euro.



Comisia juridică a Senatului nu a putut, da, marţi, un vot în favoarea sau împotriva cererii iniţiale a DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov, înregistrându-se egalitate, respectiv cinci voturi pentru şi cinci împotrivă şi o abţinere.

Potrivit anchetatorilor, începând din 2011 şi până în prezent, Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru. El s-ar fi folosit de informa?iile obţinute în virtutea funcţiilor publice, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de fostul ministru al Economiei, dar erau administrate prin interpuşi.

×
Subiecte în articol: Darius Valcov
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close