Antena 3 CNN Actualitate Litoralul românesc, vizitat de un milion şi jumătate de turişti în acest sezon

Litoralul românesc, vizitat de un milion şi jumătate de turişti în acest sezon

Litoralul românesc, vizitat de un milion şi jumătate de turişti în acest sezon
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Sep 2012   •   23:10

Un milion şi jumătate de turişti au ales vacanţa pe litoralul românesc în această vară. Au cheltuit în total aproape 300 de milioane de euro doar pentru cazare şi masă. Ce-i drept, aproape jumătate din sumă s-a îndreptat către hotelurile sau pensiunile fără autorizaţie şi către particularii care închiriază camere la negru.

Ce-i drept, această ultimă variantă este mai convenabilă pentru familiile cu copii, pentru ca pot găti în bucătăria proprie. E comod şi mai ieftin.

Afacerea s-a dovedit profitabilă mai ales anul acesta, când turiştii au luat cu asalt litoralul românesc. Familiile sunt cel mai adesea încantate de ofertele particularilor.

În total, românii care au ales camerele închiriate de particulari sau hoteluri şi pensiuni neautorizate au cheltuit 110 milioane de euro. Bani pentru care nu se plătesc taxe şi impozite.

Cei care au preferat hotelurile care funcţionează legal au fost turiştii sosiţi pe litoral pentru minivacanţele de două - trei zile. În total, 850 de mii de turiştii au cheltuit în sezonul estival 160 de milioane de euro doar pe cazare şi masă. Adică între 180 şi 200 de lei pe zi.

Potrivit patronatelor din turism, numărul turiştilor pe litoral a crescut în acest sezon cu 15-20 la sută.



×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close