Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii într-un dosar de contrabandă: Senatorul PDL Mircea Banias, sub urmărire penală

Percheziţii într-un dosar de contrabandă: Senatorul PDL Mircea Banias, sub urmărire penală

Percheziţii într-un dosar de contrabandă: Senatorul PDL Mircea Banias, sub urmărire penală
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Mai 2011   •   08:19
Pecheziţii luni dimineaţă la Constanţa şi Bucureşti. Reprezentanţii DNA şi cei ai poliţiei de frontieră au descins la casa senatorului PDL Mircea Banias, dar şi la cea a secretarului general MAI, Laurenţiu Mironescu. Cei doi sunt acuzaţi de contrabandă şi evaziune fiscală.

Potrivit unor surse judiciare, marfă fără acte provenită din China intra în ţară prin Portul Constanţa şi apoi ajungea în Bucureşti, unde era vândută pe piaţa neagră. În acelaşi dosar apar şi acuzaţii de contrabandă cu ţiţei şi motorină.

Senatorul PDL Mircea Baniaş a fost dus pentru audieri la sediul DNA, unde a petrecut aproximativ trei ore. La ieşirea din sediul DNA, Mircea Banias a declarat că este acuzat de trafic de influenţă şi că s-a început urmărirea penală împotriva sa.

Laurenţiu Mironescu, secretarul general din MAI, a fost demis în urma implicării sale în fraudele din Portul Constanţa. Anunţul a fost făcut luni după-amiază de ministrul de Interne, Traian Igaş.
 
Mircea Banias: Sunt acuzat de trafic de influenţă


Banias, învinuit în dosarul UCM Reşiţa

Senatorul PDL Mircea Banias a fost învinuit
şi pentru favorizarea infractorului în dosarul privind vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţa firmei lui Said Baaklini, achiziţie ce a condus la o restituire de TVA în valoare de 60 milioane euro.

În decembrie 2010, Banias a fost învinuit oficial pentru favorizarea infractorului în dosarul privind vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţa firmei lui Said Baaklini. Senatorul democrat liberal a negat că ar fi implicat în acest dosar.

Pe numele lui Banias s-au emis mandate de interceptare a convorbirilor telefonice. Pasaje din aceastea au ajuns în presă.

La începutul acestui an, procurorii DNA au decis scoaterea lui Banias de sub urmărirea penală. Said Baaklini este cercetat însă de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru restituiri ilegale de TVA de 60 de milioane euro.



În 2010, Banias a provocat un scandal în filialala PDL Constanţa

Mircea Banias este cel care a provocat anul trecut un scandal în filialala PDL Constanţa.  Vara trecută, Banias contesta alegerea deputatul Maria Stavrositu în fruntea filialei. Incidentul s-a lăsat cu îmbrânceli între cele două tabere, la şedinţa Consiliului de Coordonare convocat de Banias pentru validarea  scrutinului. Susţinătorii celor doi lideli ai PDL Constanţa s-au acuzat reciproc atunci că au perturbat desfăşurarea întrunirii.

Maria Stavrositu îl acuza pe Banias că şi-a plasat clientela politică în funcţii cheie din instituţiile locale şi că ar face jocurile primarului PSD, Radu Mazăre. Mircea Banias a fost susţinut pentru a coordona organizaţia din Constanţa a democrat-liberalilor de ministrul dezvoltării, Elena Udrea. 



Ce averi au declarat Mircea Banias si Laurenţiu Mironescu

Potrivit declaraţiei de avere pe 2010, Mircea Banias deţine două apartamente, două case, trei terenuri intravilane, dar şi bijuterii în valoare de 10.000 de euro. În conturi, senatorul PDL are sume care variază între 39.000 de lei şi 178.000 de lei. Venitul său anual este de 68.996 lei din funcţia de senator şi de 19.200 din cea de profesor.

Mircea Banias a deţinut funcţia de director al Administraţiei Porturilor Constanţa, devenind apoi senator.

Secretarul general în MAI, Laurenţiu Mironescu, a trecut în declaraţia sa de avere două case de locuit, două case de vacanţă, un apartament, cinci terenuri intravilane şi un autoturism de lux. În conturi, Mironescu are sume cuprinse între 6.700 de lei şi 52.000 de euro.
 






×
Subiecte în articol: Mircea Banias perchezitii pdl
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close