Antena 3 CNN Actualitate Lucrările din Centrul istoric al Capitalei ar putea fi încheiate într-un an

Lucrările din Centrul istoric al Capitalei ar putea fi încheiate într-un an

Lucrările din Centrul istoric al Capitalei ar putea fi încheiate într-un an
10 Noi 2010   •   22:10

Într-un an lucrările din Centrul istoric ar Bucureştilor ar putea fi încheiate. S-au primit toate ofertele pentru repararea ultimelelor zece străzi din zona pilot a centrului vechi. Pentru asta, Municipalitatea va mai plăti aproape şase milioane de euro. În Centrul istoric lucrările de reabilitare au început acum doi ani. Din 14 străzi, până acum au fost terminate patru. În 2008, vechiul Lipscani era doar o groapă adâncă şi lungă. Refacerea străzii Lipscani a început în 2008. Doar că în doi ani, constructorul a reuşit să schimbă canalizarea şi să toarne un strat de beton. Acum, mai trebuie pavată şi trebuie amenajat iluminatul stradal.


În 2009 au început lucrările şi pe restul străzilor. Ritmul n-a fost unul bun. Cum au pornit, s-au şi oprit. Acum edilii promit că într-un an de la încheierea licitaţiei, Centrul istoric va fi gata. Între timp terasele şi cafenelele au schimbat atmosfera din centrul istoric. Acum se lucrează din nou în Centrul istoric. Pe strada Şelari, o echipă de muncitori înlocuieşte o conductă veche.

 


Schimbarea a fost sesizată chiar de către New York Times. Pe unul dintre blogurile ziarului a apărut un articol suprinzător despre centrul vechi şi despre Bucureşti. Americanii au fost impresionaţi de arhitectură, de mâncare şi de atmosfera străzilor din buricul Bucureştilor. Chiar dacă e încă un şantier, autorul articolului susţine chiar că strada Lipsacani este cea mai "vie" din toată Capitala.

×
Subiecte în articol: centrul istoric lucrari centrul vechi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close