Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au votat PENTRU revocarea Alinei Ghica din CSM

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au votat PENTRU revocarea Alinei Ghica din CSM

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au votat PENTRU revocarea Alinei Ghica din CSM
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Ian 2013   •   16:15

Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Ploieşti a aprobat, vineri, revocarea din CSM a magistratului Alina Ghica şi a respins, în aceeaşi şedinţă, propunerile de revocare a judecătorilor Nicolae Horaţius Dumbravă şi Alexandru Şerban, informează Mediafax.
   
Potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri după-amiază de Curtea de Apel Ploieşti, Adunarea Generală a Judecătorilor instanţei a admis propunerea de revocare din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a judecătoarei Alina Ghica, decizia fiind luată cu 43 de voturi "pentru" şi trei "împotrivă".
   
În cadrul aceleiaşi adunări, judecătorii de la Curtea de apel Ploieşti au respins propunerea de revocare din funcţia de membru al CSM a judecătorului Horaţius Nicolae Dumbravă. Astfel, deşi au fost 16 de voturi împotriva revocării şi 30 de voturi pentru revocare, magistratul rămâne membru al CSM, întrucât pentru revocarea sa au votat mai puţin de 34 de judecători, număr minim necesar pentru a fi revocat, au declarat reprezentanţii instanţei.
   
De asemenea, Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Ploieşti a votat împotriva revocării din funcţia de membru al CSM a judecătorului Alexandru Şerban, 21 de voturi fiind pentru revocare şi 25 împotriva revocării.
   
Alina Ghica, fostul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, declara că nu s-a invocat niciunul dintre cazurile prevăzute de lege pentru revocarea sa din funcţia de membru al CSM, precizând că va respecta deciziile luate în adunărilor generale ale judecătorilor.
   
Judecătoarea Alina Ghica a afirmat că în 2012 a fost pentru prima dată când evoluţia CSM a fost evidenţiată pozitiv în rapoartele Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.
   
Şi Curtea de Apel Alba Iulia a decis, miercuri, în adunare generală, revocarea din CSM a judecătoarei Alina Ghica.

Totodată, în 7 ianuarie, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a declanşat procedura de revocare din CSM a judecătorului Cristi Danileţ, considerând că şi-a exercitat necorespunzător atribuţiile încredinţate ca membru al CSM, întrucât a participat la o procedură netransparentă de alegere a conducerii instituţiei.
   
Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcţie.
   

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close