Antena 3 CNN Actualitate MAI, despre muniţia furată din tren: Ancheta este în desfăşurare, nu vă putem preciza alte detalii

MAI, despre muniţia furată din tren: Ancheta este în desfăşurare, nu vă putem preciza alte detalii

MAI, despre muniţia furată din tren: Ancheta este în desfăşurare, nu vă putem preciza alte detalii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
17 Iul 2011   •   12:40
Marius Militaru, purtător de cuvânt al MAI, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă pe tema furtului de muniție din tren că elementele care au fost furate nu sunt periculoase, pentru că ele fac parte dintr-un sistem: "În mod integrat, pot prezenta un pericol, dar nu separat".

Oficialul a adăugat că există o anchetă în derulare şi că nu pot fi comunicate mai multe detalii în acest moment.


Comandantul Jandarmeriei Giurgiu, Magercu Nicolae, a declarat că misiunea s-a desfăşurat standard şi au fost urmărite toate procedurile. Mai mult, oficialul a adăugat că elementele furate nu reprezintă un pericol, pentru că este vorba despre elemente care trebuie integrate într-un sistem.

Florin Hulea, reprezentant al Jandarmeriei Române, a precizat că nu este vorba despre muniţie de război, ci de simple componente care nu reprezintă pericol.

"Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. A fost dispusă crearea unei comisii care să analizeze modul în care s-au desfăşurat lucrurile în acestă situaţie. La finalul anchetei, vă vom preciza rezultatele", a conchis Hulea.


Patru lăzi cu focoase au fost furate dintr-un tren încărcat cu armament. Trenul, care venea de la Braşov, se îndrepta spre Bulgaria. Dispariţia armamentului a fost descoperită de jandarmi şi de angajaţii CFR, la graniţa cu Bulgaria.

×
Subiecte în articol: conferinta de presa furt tren
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close