Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii la Bacău, în urma ploilor torenţiale: Un om a murit, peste 100 de familii, evacuate şi drumuri închise (VIDEO)

Inundaţii la Bacău, în urma ploilor torenţiale: Un om a murit, peste 100 de familii, evacuate şi drumuri închise (VIDEO)

Inundaţii la Bacău, în urma ploilor torenţiale: Un om a murit, peste 100 de familii, evacuate şi drumuri închise (VIDEO)
27 Iul 2010   •   10:21

Apele fac din nou prăpăd în judeţul Bacău. Un om a murit luat de viitură, 11 localităţi sunt inundate şi zeci de familii au fost evacuate. Una dintre cele mai afectate este localitatea Mărgineni. În unele locuri, apa ajunge până la acoperişul caselor. Mai multe drumuri din judeţ au fost blocate de aluviuni.

?Ploile ne-au făcut mari probleme. Avem pregătit şi un elicopter. Apa este în creştere şi râul Negel, care nu spune nimic în mod normal, a inundat zona industrială?, a declarat Cristian Scripăţ, subprefectul judeţului Bacău.

?În urma ploilor abundente de azi noapte, sunt persoane aflate în podurile caselor, şi e o problemă pentru că unele sunt din chirpici?, a declarat George Enache, ISU Bacău.

Traficul rutier a fost închis pel DN 2G Bacău - Moineşti, în dreptul localităţii băcăuane Mărgineni, din cauza inundaţiilor provocate de ploile torenţiale. Potrivit informaţiilor oferite de autorităţi, în unele zone apa atinge şi jumătate de metru pe şosea. Pompierii evacuează la această oră mai multe persoane din localitatea Mărgineni, judeţul Bacău.

Potrivit prefectului de Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, ploile torenţiale au provocat probleme şi la Petroşani şi la Valea Seacă. ?Din calculele noastre au fost peste 80 de litri pe metrul pătrat. Forţele ISU acţionează în cinci zone cu pompe şi nu există victime?, a declarat oficialul.

Probleme sunt şi în judeţul Alba. Peste 300 de localnici din Gîrbova de Sus sunt izolaţi, după ce drumul comunal s-a surpat.

Meteorologii au emis luni o nouă atenţionare cod galben de de ploi pentru nordul, centrul ţării şi zonele de deal şi de munte. Atenţionarea este valabilă până marţi, ora 18:00.

 

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25 de litri pe metrul pătrat, izolat chiar 60 l/mp, şi vor fi condiţii de grindină.

Potrivit Administraţiei Nationale de Meteorologie, "În intervalul menţionat, în Transilvania, Maramureş şi zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali cu dealurile aferente vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp. Vântul se va intensifica temporar în timpul ploilor şi izolat vor fi condiţii de grindină".

"Cantităţi importante de apă se vor înregistra şi în Câmpia Română, Dobrogea şi Moldova, dar pe arii mai restrânse", se mai arată în atenţionarea ANM.

 

Mai multe informaţii despre starea vremii, pe site-ul meteoplus.ro.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Pascani inundatii romania
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close