Antena 3 CNN Actualitate Maia Morgenstern, despre filmul "Regina Maria": Am lăsat emoţia să vorbească

Maia Morgenstern, despre filmul "Regina Maria": Am lăsat emoţia să vorbească

Maia Morgenstern, despre filmul "Regina Maria": Am lăsat emoţia să vorbească
de S.T.    |    05 Mai 2013   •   19:03

Adrian Ursu a prezentat, duminică, în cadrul emisiunii "Secvenţial", un fragment de jurnal citit de Maia Morgenstern în filmul "Regina Maria", realizat de Sorin Ilieşiu, dedicat Reginei.

Filmul, realizat sub egida Centrului Naţional al Cinematografiei şi a Filarmonicii George Enescu, prezintă, mai bine de o oră, fragmente din viaţa celei care a fost Regina Maria a României, care a venit în ţara noastră ca străină prin căsătorie cu Regele Ferdinand I, dar care a iubit poporul român cu toată fiinţa sa, având totodată un rol determinant în Primul Război Mondial, dar şi în întregirea teritorială a României.

"Recunosc că două lucruri m-au mişcat pe mine, ca spectator al acestui film. Imaginile de arhivă în care Regina mergea pe front, printre ostaşi, mergea în spitalele de campanie încercând să le aline suferinţa celor care erau şi departe de casă, dincolo de mutilările groaznice ale războiului, şi al doilea puternic sentiment pe care l-am avut urmărind filmul este că nicio altă voce (în afara de cea a actriţei Maia Morgenstern-n.r) n-ar fi putut spune povestea Reginei Maria mai curat, mai fluent şi mai din inima", a spus Adrian Ursu.

"Nu ne-ar strica să cunoaştem profund şi cu inima biografiile unor mari personalităţi. Am descoperit-o pe Regina Maria, atât cât s-a lăsat ea descoperită în jurnalul său. Cu Sorin Ilieşiu am depănat cu delicateţe şi multă discreţie filă de filă(...) La filmare, am lăsat emoţia să vorbească", a afirmat actriţa Maia Morgenstern.

Citeşte şi:

Maia Morgenstern, despre intrarea în politică: Au fost încercări, dar rămân la ceea ce iubesc să fac


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Secvenţial".

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close