Antena 3 CNN Actualitate MApN confirmă avansarea civilului Robert Turcescu în grad de colonel

MApN confirmă avansarea civilului Robert Turcescu în grad de colonel

MApN confirmă avansarea civilului Robert Turcescu în grad de colonel
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    21 Iun 2012   •   22:58

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a confirmat, joi, avansarea lui Robert Turcescu, printre alţii, la grad de locotenent-colonel în rezervă, deşi acesta nici măcar nu a satisfăcut stagiul militar.

Confirmarea MApN vine după ce, Mihai Gâdea a dezvăluit, miercuri seară, la "Sinteza Zilei", lista potrivit căreia mai multe nume sonore din anturajul guvernării PDL au fost avansate în diferite grade militare.

"Domnul Turcescu Robert figurează în evidenţele militare ale MApN ca ofiţer superior, fiind avansat de la absolvent direct la gradul de locotenent-colonel în rezervă la data de 14 aprilie 2010", se arată în răspunsul dat de ministerul de resort.




Numele au fost prezentate miercuri, în premieră la Antena 3, ofiţerii fiind numiţi strict secret de fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea.



Potrivit Statutului cadrelor militare, în timp de pace, maiştrii militari şi subofiţerii în rezervă pot fi înaintaţi în gradul următor, în raport cu nevoile forţelor armate, după expirarea stagiului minim în grad, dacă au o comportare demnă, au obţinut rezultate bune şi foarte bune pe timpul concentrării şi au fost propuşi pentru aprecierile de serviciu.

În afară de aceasta, pentru a înainta în gradele de colonel şi comador, ofiţerii în rezervă trebuie să fi absolvit, cu diplomă de licenţă, o instituţie militară de învăţământ superior. 








×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close