Antena 3 CNN Actualitate Marea Neagră a îngheţat pe o porţiune de 20 de metri de la mal

Marea Neagră a îngheţat pe o porţiune de 20 de metri de la mal

Marea Neagră a îngheţat pe o porţiune de 20 de metri de la mal
Sursa foto: Foto: goobix.com
03 Feb 2011   •   19:53

Marea Neagră a îngheţat. Şi nu doar o pojghiţă, sunt valuri încremenite. Că vremea a luat-o razna în România ne-o dovedeşte şi temperatura de pe vîrful Postăvaru. La 1800 de metri altitudine, a fost mai cald decat in multe zone de la şes.

Este foarte frig în acest moment. Marea a îngheţat pe o porţiune de 20 de metri de la mal. Un fenomen destul de rar spun specialistii, avînd în vedere că apa mării este sărată. Cum însă salinitatea mării a scăzut, temperaturile extrem de mici din ultimele zile au format un strat destul de gros de gheata. În staţiunea Mamaia curioşii care au venit să vadă marea îngheţată s-au putut plimba până aproape de stabilopozi. Deşi peisajul este unul plăcut, nu la fel de plăcute sunt şi temperaturile.

Chiar dacă temperaturile nu au fost ideale pentru o plimbare pe plajă, mulţi nu au vrut să rateze spectacolul.

În unele locuri gheaţa a ajuns până la 20 de metri în larg. Ultima dată marea a îngheţat în urmă cu cinci ani. Culmea a fost mai frig la malul mării decît la la 1800 de metri în Poiana Braşov.

De la 1800 de metri se poate vedea cel mai bine pacla caer sta asezata peste toata tara barsei. presiunea atm mare face ca ceata sa ramana lipita de oras.

Temperaturile de mâine se vor situa iarăşi în jurul valorii de zero grade. Vor fi temperaturi pozitive la Galaţi şi Constanţa, iar temperatura maximă este prognozată pentru Ploieşti, unde sunt anuţate pentru6 grade Celsius.

În schimb, în partea de est, temperaturile nu vor urca peste pragul îngheţului. Meteorologii au anunţat posibile ninsori în Centrul şi Vestul ţării.


Vreme capricioasă în România. A fost ger la mare şi cald la munte


×
Subiecte în articol: Marea Neagrã inghet iarnă
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close