Antena 3 CNN Actualitate Mărturia cutremurătoare a unei supravieţuitoare de la Auschwitz. "Iertarea este un act de autovindecare"

Mărturia cutremurătoare a unei supravieţuitoare de la Auschwitz. "Iertarea este un act de autovindecare"

Mărturia cutremurătoare a unei supravieţuitoare de la Auschwitz. "Iertarea este un act de autovindecare"
27 Ian 2015   •   22:29

Eva Mozes Kor, supravieţuitoare a lagărului de concentrare de la Auschwitz, a făcut mărturii cutremurătoare în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

„Pur şi simplu voiam sa înţeleg ce înseamnă libertatea”, a spus femeia care , astăzi, a participat la ceremonia care a avut loc la Auschwitz.

„M-am întors în lagăr, fără ca cineva sa tragă de mine. Este întotdeauna un loc important, este locul în care familia mea a dispărut, a murit. Am fost prezentă la ceremonii şi mă întrebam ce ar fi spus părinții mei că m-am întors în lagăr”, a povestit Eva Mozes Kor.

„Vreau să le spun oamenilor ce am simţit, ce am trăit, vreau să ne amintim prin ce am trecut pentru că supravieţutorii nu pot vorbi despre asta, vreau să-i învăţ cum să treacă peste acele tragedii.”

„Iertarea este un act de autovindecare”, a mai spus Eva Mozes Kor.

Eva Mozes Kor s-a născut în judeţul Sălaj.

Astăzi s-au împlinit 70 de ani de când trupele sovietice au eliberat lagărul nazist de concentrare de la Auschwitz.

Citiţi şi:

Supravieţuitor al pogromului de la Iaşi: Mă obsedează că unii oameni şi-au pus minţile la contribuţie ca să găsească cele mai abominabile metode ca să ia viaţa altor oameni

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Auschwitz Holocaust
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close