Antena 3 CNN Actualitate Mărturii din infernul de la Periprava: bătăile erau crunte, iar morţii erau aruncaţi noaptea unul peste altul, fără coşciuge

Mărturii din infernul de la Periprava: bătăile erau crunte, iar morţii erau aruncaţi noaptea unul peste altul, fără coşciuge

Mărturii din infernul de la Periprava: bătăile erau crunte, iar morţii erau aruncaţi noaptea unul peste altul, fără coşciuge
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    19 Sep 2013   •   18:54

Un fost deţinut de la Periprava a povestit joi, la Antena 3, bătăile crunte pe care le lua în închisoare, felul în care a fost trimis la izolare după prima ceartă cu Ioan Ficior, dar şi modul în care erau aruncaţi morţii.

 
"Bătăile erau crunte, ei te băteau că nu puteai să-ţi realizezi norma de lucru. (...) După primul conflict pe care l-am avut eu cu Ficior, m-a băgat la izolare şapte zile. Acolo ne dădea mâncare la trei zile, dormeai pe un pat de fier şi a doua zi te ducea la lucru", a mărturisit Ioan Cenţiu, fost deţinut la Periprava, în ediţia de joi a emisiunii 100 de minute, de la Antena 3.
 
Ioan Cenţiu a stat în închisoarea de la Periprava doi ani şi jumătate, din 6 decembrie1959 şi până pe 23 iunie 1962. "Am prins toate nenorocirile", îşi aminteşte Cenţiu.
 
În toată această perioadă, deţinutul a spus că a văzut cum morţii se aruncau unul peste altul fără coşciug, iar autopsiile se făceau o dată pe săptămână sau atunci când venea medicul.
 
"Se făcea autopsie o dată pe săptămână sau când venea doctorul. Morţii se aruncau unul peste altul, majoritatea fără coşciug, iar lucrurile astea se făceau mai mult noaptea, când noi nu ştiam", a povestit Ioan Cenţiu, la Antena 3.
 


 

×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close