Antena 3 CNN Actualitate MASONII, acceptaţi în cele mai înalte funcţii ale instituţiilor statului român. "Încalcă flagrant principiile DEMOCRAŢIEI"

MASONII, acceptaţi în cele mai înalte funcţii ale instituţiilor statului român. "Încalcă flagrant principiile DEMOCRAŢIEI"

MASONII, acceptaţi în cele mai înalte funcţii ale instituţiilor statului român. "Încalcă flagrant principiile DEMOCRAŢIEI"
de O.P.    |    26 Aug 2013   •   05:39

Dreptul magistraţilor de a face parte din masonerie este contestat de avocaţi de renume. Aceştia sunt revoltaţi de decizia CSM, despre care spun că încalcă flagrant principiile democraţiei având în vedere că principiul fundamental al lojelor masonice spune că "fraţii se sprijină necondiţionat între ei".

Deranjaţi de principiul fundamental al masoneriei, care spune că "fraţii se sprijină necondiţionat între ei", avocaţii spun că s-ar putea crea un precedent periculos în instanţe.

Nu este pentru prima dată când consiliul legitimează apartenenţa judecătorilor şi procurorilor la această organizaţie. Prima dată, în 2007, a spus că magistraţii pot face parte din Masonerie fără niciun fel de problemă, aceasta nefiind o incompatibilitate. Însă aici se ridică mai multe probleme!

De exemplu, cum poate fi tras la răspundere un judecător care este obligat prin lege să dea dovadă de imparţialitate, în situaţia în care în boxa acuzaţilor se află un alt mason!

Antena3 a cerut CSM un punct de vedere oficial, însă preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a fost de negăsit. Judectorul Cristian Danileţ a refuzat să vorbească despre acest subiect.

×
Subiecte în articol: masonerie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close