Antena 3 CNN Actualitate Mazăre: Intenţionez să dau în judecată statul şi să cer daune, că procurorii m-au băgat la beci

Mazăre: Intenţionez să dau în judecată statul şi să cer daune, că procurorii m-au băgat la beci

Mazăre: Intenţionez să dau în judecată statul şi să cer daune, că procurorii m-au băgat la beci
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Oct 2014   •   13:14

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, vrea să dea statul în judecată, pentru că procurorii ar fi folosit ilegal documente împotriva lui.

Edilul a declarat luni, la ICCJ, unde cere ridicarea controlului judiciar, că intenţionează să dea în judecată statul român şi să ceară daune pentru că anchetatorii l-au băgat "la beci" folosind "peste limitele legale" documente cerute de la autorităţile din Liechtenstein.
 
"Intenţionez să dau în judecată statul român şi să cer daune că m-au băgat la beci utilizând aceste documente peste limitele legale, din nişte probe nelegale", a spus Radu Mazăre, la intrarea în sediul ICCJ.
 
Mazăre a depus la instanţă două documente pe care susţine că le-a primit de la Ministerul Justiţiei din Liechtenstein. 

Actele ar demonstra că procurorii români ar fi folosit, ca probe, şi documente legate de Elan Schwartzenberg, în ciuda "condiţiilor imperative" impuse de magistraţi din Liechtenstein. 

Radu Mazăre declara, joi, că are "documente devastatoare" pentru DNA, primite de la Ministerul Justiţiei din Liechtenstein, în baza cărora va cere ridicarea controlului judiciar.
 
În dosarul locuinţelor sociale "Henri Coandă", primarul Constanţei este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit suma de 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca acesta să câştige contractul pentru construirea caselor. Mazăre mai este acuzat că nu a trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel în care a primit, în septembrie 2011, 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg.
 
Fiind cercetat sub control judiciar, Radu Mazăre are interdicţia de a părăsi ţara. 

Citiţi şi Radu Mazăre: Am documente devastatoare pentru DNA în dosarul în care sunt acuzat de luare de mită
 
 

×
Subiecte în articol: Radu Mazare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close